Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VAM276

Cursus Mens en vitaliteit

Cursus Mens en vitaliteit
Cursuscode: VAM276

We leven in een turbulente tijd waarin er veel van ons gevraagd wordt, zowel in het werk als privé. De druk op ons is hoog; veel mensen ervaren een overbelasting en een gebrek aan energie. Maar hoe vitaal we ons voelen hebben we voor een groot deel zelf in de hand. Dat betekent dat we zelf - tot op zekere hoogte - verantwoordelijk zijn voor hoe gezond of vitaal we door het leven gaan. In de cursus ‘Mens en vitaliteit’ ga je aan de hand van een vijftal basisthema’s verkennen hoe je voor jezelf zorgt en waar je leefstijlverbeteringen zou kunnen realiseren.
Voeding: hoe voed je je letterlijk (eten/drinken) maar ook figuurlijk (bijv kunst)?Beweging/inspanning: wat past (niet) bij jou en jouw lijf?
Rust/ontspanning: wat doe je om balans te houden tussen spanning en ontspanning?
Zingeving/spiritualiteit: in hoeverre speelt zingeving of spiritualiteit een rol in je leven? Hoe kan het bijdragen aan jouw vitaliteit?
 Sociaal netwerk: hoe kan jouw netwerk je ondersteunen in jouw vitaliteit?
In zeven interactieve bijeenkomsten sta je stil bij genoemde thema’s. Middels korte oefeningen verken je jouw vitaliteit. Docent Maran Kniese is psycholoog en  natuurvoedingskundige en zal vanuit haar expertise kennis en inzichten delen aangaande de thema’s. Praktische do’s en don’ts komen aan de orde. Echter, zij werkt vanuit het principe dat ieder mens uniek is en op eigen wijze vorm mag geven aan zijn/haar vitaliteit.

Aantal deelnemers: maximaal 12

Donderdag 7 maart 2019
7 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 175,00
Mw. M.B. (Maran) Kniese
19:00 - 21:30
Locatie: Stedelijk Gymnasium (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
M.B. (Maran) Kniese
M.B. (Maran) Kniese