Cursuscode: 23VMM107

Cursus Filosofie: Vrouwen die filosoferen

Cursuscode: 23VMM107

Vele waardevolle inzichten door de eeuwen heen werden genegeerd of geridiculiseerd omdat ze niet van mannen kwamen. Of vrouwen mochten niet eens filosofie bedrijven, ook weer vanwege hun vrouw-zijn. We verdiepen ons hier in de levens en de visies van diverse vrouwelijke filosofen. We proberen ook te ontdekken of er zoiets bestaat als een specifiek vrouwelijke visie op thema’s die eveneens door talloze mannen zijn verkend. Hoe dan ook leren we allerlei nieuwe zaken over onze wereld met dank aan een reeks onterecht onderbelichte denkers.

Vrijdag 27 januari 2023
10 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. R. (Remko) van Broekhoven
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
R. (Remko) van Broekhoven
R. (Remko) van Broekhoven. Ik ben Remko van Broekhoven, afgestudeerd als journalist in Utrecht en als politiek wetenschapper aan de VU in Amsterdam. Ik heb als journalist en als docent gewerkt, en sinds 2007 leg ik me toe op filosofie. Ik heb drie publiek-filosofische boeken gepubliceerd en promoveerde in 2016 op een politiek-filosofisch proefschrift aan de Universiteit Utrecht. Mijn colleges en classes voor onder meer HOVO, The School of Life en de Volksuniversiteit gaan over (het raakvlak van) ethiek, levenskunst en politieke filosofie.