Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VAM030

Cursus: Genealogie, stamboom onderzoek

Cursus: Genealogie, stamboom onderzoek
Cursuscode: VAM030

Was jij in de ban van het programma ‘Verborgen Verleden’ van de NPO? Bekende nederlanders gingen op zoek naar hun voorouders. Wil jij ook weten wie jou voorouders waren? In deze cursus leer je wat genealogie is, hoe een stamboom eruit ziet en hoe je deze maakt. Aan de hand van theorie en praktijk laat ik zien wat er bij komt kijken, hoe je met behulp van de computer een stamboom opbouwt en hoe je snel de diverse online archieven kunt doorzoeken om je stamboom te ondersteunen met bewijsmateriaal. Als laatste stap kijken we naar mogelijkheden om je onderzoek te publiceren (Online en in boekvorm). Voor deze cursus is een PC of laptop een belangrijk hulpmiddel. 

Dag 1: Presentatie over genealogie. Theorie over de verschillende vormen en de regels waar we ons aan moeten en wilen houden.

Dag 2: Uitleg en praktijk. Wat willen we? Hoe starten we? Keuze voor registratie systeem. 1e registraties

Dag 3: De verschillende archieven doorzoeken. Wiewaswie, Delpher, CBG, Regionale archieven

Dag 4: Verrijken van publicatie en publiceren. Website en drukwerk

Dag 5: Vragen, hulp, extra uitleg


Maandag 22 maart 2021
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 110,00
Dhr. M (Maarten) Peetoom
19:30 - 21:30
Locatie: Online (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M (Maarten) Peetoom
M (Maarten) Peetoom
Ik ben Maarten Peetoom. In het dagelijks leven al 40 jaar een ICT-freak maar officieel Projectmanager en Business analist. Via mijn opa in contact gekomen met de genealogie en onze stamboom bevat ondertussen meer dan 8.500 personen. Tevens ben ik docent aan de Volksuniversiteit in onder andere ICT-vakken. Omdat ik ook lezingen geef over genealogie heb ik daar deze cursus voor opgezet. Hopelijk kan ik zo meer mensen enthousiast maken voor deze mooie hobby.