Cursuscode: VAK026

Cursus geschiedenis van een dictatuur (DDR)

Cursuscode: VAK026

In deze cursus neemt ervaringsdeskundige Anja Fricke u mee naar de ontwikkelingen van de DDR ten tijde van het communisme. Wat betekent het communisme voor de inwoners van de toenmalige Oost-Duitsland. Wat is het verschil met het westerse, kapitalistische systeem en wat gebeurd er als de muur valt. Oost en west komen samen op sociaal maatschappelijk gebied. Een interessante ontdekkingsreis waarbij u een andere maatschappelijke kijk mee krijgt op communisme versus kapitalisme.

Wij vragen u om van te voren vast de bijbehorende film te kijken: https://www.pathe-thuis.nl/film/22646/das-schweigende-klassenzimmer

Vrijdag 29 januari 2021
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 14:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. A. (Anja) Fricke
Locaties: Gebouw Volksuniversiteit, , Online (klik hier voor de adresgegevens)
A. (Anja) Fricke
Democratie was voor mij niet normaal, dictatuur wel. Ik ben geboren in de DDR. Ik heb de val van de muur meegemaakt vanuit dat perspectief. Ik werk samen met het DDR-museum en het Duitsland Instituut Amsterdam. Voor de laatste organisaties heb ik lesmodules gemaakt met origineel DDR-materiaal. En verzorg ik colleges hierover. Daarnaast koppel ik de colleges graag aan reizen naar de DDR.