Cursuscode: 23VMM101

De zwarte bladzijdes van Utrecht

Cursuscode: 23VMM101

De geschiedenis van Nederland kent niet alleen maar rooskleurige gebeurtenissen. Het slavernijverleden, kinderarbeid in stoffige fabrieken, collaboratie tijdens de tweede wereldoorlog; het zijn voorbeelden van de minder leuke kanten van ons verleden. Tijdens deze zesdelige cursus leert u meer over deze zwarte bladzijdes en de rol die Utrecht hierin speelde. We bekijken originele bronnen, maken een wandeling door de stad om de overblijfselen uit het verleden te bekijken en bespreken hoe we in onze huidige tijd moeten omgaan met deze zwarte bladzijdes.

LET OP de laatste bijeenkomst is op zaterdagochtend om 10 uur (stadswandeling).

Dinsdag 24 januari 2023
6 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. D.L.M (Danique) Van der Rijt
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
D.L.M (Danique) Van der Rijt
Mijn naam is Danique van der Rijt- de Ridder en ik ben docent geschiedenis en schrijver. Geschiedenis is voor mij altijd een passie geweest. Ik houd ervan om te snuffelen naar bronnen, om bijzondere verhalen uit het verleden te vinden en door te vertellen. Soms doe ik dat door het geven van lessen en lezingen, soms door er over te schrijven. De geschiedenis kent zoveel mooie, lelijke, spannende en verrassende verhalen. Tijdens de cursussen die ik geef wil ik samen met u op zoek naar deze verhalen. Door ze met u te delen, door u er zelf naar te laten speuren, of door ze samen te schrijven.