Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: NMM044

Filosofie van het zelf

Filosofie van het zelf
Cursuscode: NMM044

Zelfkennis, zelfontplooiing, zelfexpressie. Zelfbescherming, zelfrechtvaardiging, zelfacceptatie: bij veel van onze overwegingen denken en praten we voortdurend over ons ‘zelf.’ Maar wat is dat zelf eigenlijk? Bestaat er eigenlijk wel zoiets als een zelf? Zo nee, waar hebben we het dan de hele tijd over als we het over het zelf hebben? En zo ja, hoe verhoudt dat zelf zich dan tot ons lichaam, onze hersenen, onze geest? En wat betekent dat voor hoe we ons-zelf kunnen begrijpen en hoe we ons verhouden tot de wereld om ons heen?

Tijdens de cursus bespreken we de antwoorden die zowel westerse als niet-westerse filosofische tradities op deze vragen hebben geformuleerd. Elke les staat een ander thema en een andere denker centraal. Samen lezen we een beroemd filosofisch fragment en gaan we daarover met elkaar in gesprek. Een korte, individuele schrijfopdracht biedt ruimte voor persoonlijke verwerking van de lesstof.

Woensdag 15 september 2021
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 150,00
Dhr. T. P. (Peter) Huijzer
19:30 - 22:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
T. P. (Peter) Huijzer
T. P. (Peter) Huijzer
Peter Huijzer studeerde filosofie in Amsterdam, Parijs en Freiburg (DE), waar hij in 2016 zijn master behaalde. Sindsdien ontwikkelde hij zich tot een veelzijdig filosofiedocent. Hij is verbonden aan kennisnetwerk Filosofie Oost-West en werkt daarnaast als literair vertaler. Zie ook https://peterhuijzer.com