Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: NMM046

Klassieke Cultuur en Erfgoed

Klassieke Cultuur en Erfgoed
Cursuscode: NMM046

Het is opvallend hoeveel sporen nog te vinden zijn van de klassieke oudheid in onze samenleving. Denk aan de uit het Grieks en Latijn afgeleide woorden in de moderne talen, kunst en architectuur, het theater, de Olympische Spelen en talloze zaken uit het leven van alledag die we met moderne aanpassingen hebben overgenomen. Menselijk gedrag is tijdloos en herhaalt zich.

In deze cursus zal aandacht worden besteed aan al deze aspecten van de Griekse en Romeinse cultuur en de invloed hiervan op onze tijd, goed voor vele aha-belevingen. Er hoort een uitgebreide reader bij deze cursus.

Woensdag 27 oktober 2021
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 120,00
Mw. L. (Lineke) van Laanen
13:30 - 15:30
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
L. (Lineke) van Laanen
L. (Lineke) van Laanen
Mijn naam is Lineke van Laanen en ik ben afgestudeerd in de klassieke taal en cultuur aan de Universiteit van Utrecht. Van 1988 tot 2008 heb ik les gegeven op scholen in Hilversum en Almere in Latijn en Grieks. Sinds 2005 geef ik als freelance docente cursussen en lezingen over diverse onderwerpen uit de klassieke cultuur aan diverse instellingen en heb hier ook zelf readers bij gemaakt. Voorbeelden zijn klassieke mythologie, filosofie en de geschiedenis van beroemde mannen en vrouwen. Ook geef ik nu online een cursus klassieke mythologie. Verhalen vertellen met beeldmateriaal vind ik erg leuk en de cursisten worden er ook altijd vrolijk van. Mijn doel is om de tijdloosheid van de klassieke cultuur en de hedendaagse toepassing hiervan te laten zien. Elke keer ontdek ik ook zelf nieuwe dingen die ik kan vertellen en zo blijft het voor mezelf ook boeiend.