Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: NAM072

Cursus Kattengedrag

Cursus Kattengedrag
Cursuscode: NAM072

Vraag jij je wel eens af wat jouw kat bedoelt met bepaalde gedragingen en zou je haar wel eens beter willen begrijpen? Of wil je misschien wat meer weten over de achtergronden van je kat, hoe ze de wereld om zich heen beleeft?
In drie avonden gaan we uitgebreid in op allerlei aspecten van kattengedrag. Zo komen de diverse levensfasen van de kat aan de orde, van kitten tot seniorkat.
De belevingswereld van de kat verschilt van die van de mens, welke effecten heeft dat op het een bestaan binnenshuis? Hoe communiceert een kat, wat bedoelt ze met haar lichaamstaal? Welke eisen stelt een kat aan haar leefomgeving, vindt een kat het prettig om met soortgenoten te leven of juist niet? Wat doet stress met een kat?
Ten slotte besteden we aandacht aan kleine gedragsproblemen. Vrijwel iedere kattenbezitter loopt wel eens tegen een probleem aan: hoe leer je krabben aan de bank af, mag je een kat straffen, wat doe je als je kat in huis plast.
In de lessen wordt veel gebruik gemaakt van filmpjes en beeldmateriaal. Aan het eind van deze cursus zul je je kat heel wat beter begrijpen!
De cursus is bedoeld voor de geïnteresseerde kattenliefhebber.

Liesbeth Puts is een gecertificeerd kattengedragsdeskundige en auteur van twee boeken over kattengedrag: ‘Kattig of poeslief? Opvoedgids voor kittens’ (2015) en ‘Als de kat het voor het zeggen had.’ (2019). Meer informatie op https://www.praktijkvoorkattengedrag.nl

Dinsdag 29 september 2020
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 50,00
Mw. L. (Liesbeth) Puts
19:00 - 21:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
L. (Liesbeth) Puts
L. (Liesbeth) Puts
Liesbeth Puts is één van de meest ervaren kattengedragstherapeuten in Nederland, zij heeft een praktijk in Zeist. Zij is afgestudeerd psycholoog en is gecertificeerd door de Stichting SPPD. Haar hele leven is zij al geïnteresseerd in gedrag én dieren. Door de komst van een bang asielkatje is zij zich verder gaan verdiepen in kattengedrag, hetgeen uiteindelijk heeft geleid tot het besluit om een opleiding als kattengedragdeskundige te volgen. Zij geeft regelmatig lezingen en publiceert over kattengedrag.