Cursuscode: VAM090

Cursus: Sterke ouders, sterke kinderen

Cursuscode: VAM090

In de systeemtheoretisch gebaseerde oudercursus "Sterke ouders - Sterke kinderen" draait het om jou als ouder. Hoe gedraag ik me in situaties die voor mij (en mijn kind), of voor mijn partner, uitdagend zijn? Wanneer zijn onze grenzen bereikt? Waar voelen we dat we niet meer "onszelf" zijn? Omdat we "plotseling" beseffen hoe onze moeders en vaders ons hebben beïnvloed in hoe we nu handelen en welke oplossingen we gebruiken voor de uitdagingen die we tegenkomen.

We gaan beseffen dat we verantwoordelijk zijn voor ons kind - als moeder of als vader, in verschillende facetten. Daar gaan we elkaar ontmoeten in deze cursus. Om deze avontuurlijke reis met elkaar te delen, zodat we elkaar kunnen ondersteunen, het pad terug kunnen vinden die we willen gaan, met alle hindernissen die we onderweg tegenkomen.

Inhoudelijk:

doelgroep: voor alle ouders van kleine en grote kinderen, tieners, voor grootouders, voor wie verbonden is met het thema

De basiscursus "Sterke ouders - Sterke kinderen" is verdeeld in 11 avonden

10 avonden werken we met motto's. Aan het einde van elke avond krijgen je een weekopdracht die je kan helpen om de inhoud van de cursus te integreren in je dagelijks leven. Aan het begin van de volgende cursusavond zullen we evalueren hoe het is gegaan.

We zullen het hebben over opvoeding en wat dit voor ons in het dagelijks leven betekent: over de magie van het luisteren en spreken in verbinding, over het voorbeeld zijn, over (innerlijke) conflicten, over besluitvormingsprocessen en het belang van de deelname van je kind aan deze processen. De 11e avond kunnen we zelf invullen met waar er dan behoefte aan is. We kunnen bijvoorbeeld praten over ons als (ex-)stel, over de pubertijd …

We zullen elke cursusavond een pauze inlassen om jullie de kans te geven voor een diepere verbinding met elkaar.

Het is mogelijk om als partner voor 100 euro online deel te nemen aan deze cursus. Neemt u contact op met de administratie als u daar belangstelling voor heeft.

Dinsdag 26 januari 2021
11 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 310,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. S. (Stefanie) Jenniskens
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
S. (Stefanie) Jenniskens
Mijn naam is Stefanie Jenniskens-Albrecht en ik ben 6 jaar geleden naar Nederland geëmigreerd, kort voor de geboorte van ons kind. Tot deze tijd gaf ik als systeemtherapeut oudercursussen in Duitsland. Na de geboorte van ons kind, mocht ik, net als veel kersverse ouders, het avontuurlijke pad bewandelen van alle ballen in de lucht houden, van oplossingen vinden voor slaaptekort, mezelf tegen komen, balans vinden tussen moederschap en beroep, rekening houden met het milieu, rust vinden en ontspannen en dat ten opzichte van het "normale" levensritme. Super leuk? Tijdens deze reis voel(de) ik me soms verloren, maar soms was/ben ik echt blij met mezelf.