Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: NMM080

Sterke ouders, sterke kinderen

Sterke ouders, sterke kinderen
Cursuscode: NMM080

In de oudercursus "Sterke ouders - Sterke kinderen" draait het om jou als ouder. Vanuit welke houding voed ik mijn kind op? Hoe gedraag ik me in situaties die voor mij (en mijn kind) uitdagend zijn? Hoe kan ik aan mijn omgeving laten weten, dat mijn grenzen bereikt zijn? In welke situaties voel ik dat ik niet meer "mezelf" ben omdat ik "plotseling" dezelfde stem met onderliggende oordelen of overtuigingsstrategieën gebruik als mijn “ouders”?

Daarmee gaan wij aan de slag – om authentiek, nieuwsgierig, bewust en in verbinding met je kind oplossingsgericht te communiceren. Hoe je jouw verantwoordelijkheid als moeder of vader facettenrijk kunt creëren. Deze avontuurlijke reis gaan wij met elkaar in, zodat we elkaar op dit pad kunnen steunen, met alle hindernissen die we onderweg tegenkomen.

Doelgroep: Voor alle groot-ouders van kleine en grote kinderen, tieners, voor wie verbonden is met het thema

De basiscursus "Sterke ouders - Sterke kinderen" is verdeeld over 9 avonden.                                                          Deze 9 avonden werken we met motto's. Aan het einde van elke avond krijg je een weekopdracht die je kan ondersteunen om de inhoud van de cursus te integreren in je dagelijks leven.

We zullen het hebben over opvoeding en wat dit voor ons in het dagelijks leven betekent: over de magie van het luisteren en spreken in verbinding, over het voorbeeld zijn, over (innerlijke) conflicten, over besluitvormingsprocessen en het belang van de deelname van je kind aan deze processen.

We zullen elke cursusavond een pauze inlassen om jullie de kans te geven voor verbinding met elkaar. 

Het is mogelijk om als partner voor 100 euro online deel te nemen aan deze cursus. Neemt u contact op met de administratie als u daar belangstelling voor heeft.

Dinsdag 14 september 2021
9 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 255,00
Mw. S. (Stefanie) Jenniskens
19:30 - 22:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
S. (Stefanie) Jenniskens
S. (Stefanie) Jenniskens
Mijn naam is Stefanie Jenniskens-Albrecht en ik ben 6 jaar geleden naar Nederland geëmigreerd, kort voor de geboorte van ons kind. Tot deze tijd gaf ik als systeemtherapeut oudercursussen in Duitsland. Na de geboorte van ons kind, mocht ik, net als veel kersverse ouders, het avontuurlijke pad bewandelen van alle ballen in de lucht houden, van oplossingen vinden voor slaaptekort, mezelf tegen komen, balans vinden tussen moederschap en beroep, rekening houden met het milieu, rust vinden en ontspannen en dat ten opzichte van het "normale" levensritme. Super leuk? Tijdens deze reis voel(de) ik me soms verloren, maar soms was/ben ik echt blij met mezelf.