Cursuscode: VAK032

Cursus Algemene Muziekleer en de praktijk

Cursuscode: VAK032

Deze cursus is een vervolg op Algemene Muziekleer voor beginners en een goed instappunt voor muzikanten die al een beetje bekend zijn met muziektheorie, maar dit nog niet zo goed aan hun eigen muziekpraktijk hebben kunnen koppelen. Hoe kan je bijvoorbeeld een nummer spelen als er geen bladmuziek van is? Hoe kan je beter worden in het schrijven of produceren van muziek? Wat gebeurt er in een nummer van de Beatles, John Lennon of Stevie Wonder? Weet je eigenlijk wát je speelt wanneer je muziek maakt? Met behulp van muziektheorie is voor al deze vragen een antwoord. In deze cursus word je gehoor getraind, leer je meer over akkoorden en hun functies én krijg je meer vat op muziek in het algemeen. Al deze kennis kan toegepast worden in je huidige muziekpraktijk, waardoor er een nieuwe muziekwereld voor je opengaat.

Maandag 22 maart 2021
6 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. Y. (Yerassimo) Podaras
Locatie: Stedelijk Gymnasium (klik hier voor de adresgegevens)
Y. (Yerassimo) Podaras
Yerassimo Podaras (1993) is een allround pianist, componist, bandleider, muziekconsultant en musicoloog uit Utrecht. In 2017 studeerde hij als pianist af aan het Utrechts Conservatorium (jazz en pop), waarna hij begon aan de studie Muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht waar hij vorig jaar afstudeerde als musicoloog. In de praktijk is Yerassimo als pianist en creatief ondernemer veelal actief in de evenementensector, waar hij alleen of samen met andere muzikanten allerlei verschillende soorten muziek ten gehore brengt. Deze keer maakt hij een uitstapje om voor de klas te staan en zijn kennis over de wondere wereld van de muziek te delen. Met zijn enthousiasme weet Yerassimo je te blijven boeien. Hij is energiek en attent, en weet mensen op hun gemak te stellen. Voeg hier een vleugje Grieks charisma, professionaliteit en een goeie dosis humor aan toe, waardoor Yerassimo erin slaagt om van elke les iets bijzonders te maken.