Cursuscode: VAK031

Cursus Algemene muziekleer voor beginners

Cursuscode: VAK031

In de huidige digitale tijd kun je sneller dan anders jezelf iets nieuws leren op muzikaal gebied. Een tutorial van een bekend pianostuk, het naspelen van de solo van je favoriete gitarist, nieuwe stemtechnieken onder de knie krijgen, het maken van beats, het produceren van housemuziek en ga zo maar door. Maar hoe komt muziek tot stand en waarom klinkt muziek ‘goed’ (of juist níet goed) in iemands oren? In deze cursus geef ik je de basishandvatten van de wereld achter het muziek maken, namelijk de theorie. Muziektheorie is de grammatica van de muziek die ervoor zorgt dat muziek klinkt zoals jij en ik dat gewend zijn. Wanneer je de grammatica van de muziek begrijpt, brengt dat je verder in de muziekpraktijk. Er gaat een nieuwe wereld open voor de muzikant die iets weet over tonen, ritme, toonladders, akkoorden en de toepassingen hiervan. Deze cursus is bedoeld voor de (beginnend) muzikant die vrijwel weinig tot niets van muziektheorie afweet. Ik laat je kennismaken met alle basis ingrediënten voor een beter begrijpbare muzikale wereld.

Maandag 22 maart 2021
6 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. Y. (Yerassimo) Podaras
Locatie: Stedelijk Gymnasium (klik hier voor de adresgegevens)
Y. (Yerassimo) Podaras
Yerassimo Podaras (1993) is een allround pianist, componist, bandleider, muziekconsultant en musicoloog uit Utrecht. In 2017 studeerde hij als pianist af aan het Utrechts Conservatorium (jazz en pop), waarna hij begon aan de studie Muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht waar hij vorig jaar afstudeerde als musicoloog. In de praktijk is Yerassimo als pianist en creatief ondernemer veelal actief in de evenementensector, waar hij alleen of samen met andere muzikanten allerlei verschillende soorten muziek ten gehore brengt. Deze keer maakt hij een uitstapje om voor de klas te staan en zijn kennis over de wondere wereld van de muziek te delen. Met zijn enthousiasme weet Yerassimo je te blijven boeien. Hij is energiek en attent, en weet mensen op hun gemak te stellen. Voeg hier een vleugje Grieks charisma, professionaliteit en een goeie dosis humor aan toe, waardoor Yerassimo erin slaagt om van elke les iets bijzonders te maken.