Cursuscode: VM102

Luisteren naar muziek: een cursus om alles uit het luisteren te halen

Cursuscode: VM102

Nog intenser en intensiever genieten van muziek? Dat kan door deze cursus te volgen. Muziek wordt aan de hand van muziekfragmenten ontrafeld. Op die manier wordt de rijkheid van de muziek ontdekt tijdens de cursus. Aan het eind van iedere les kunt u een onderdeel van de muziek ontrafelen en herkennen:

Instrumenten | expressievormen | akkoorden | ritmiek | melodie | structuur | interpretatie

Aan het eind van de cursus kunt u gericht luisteren en verschillende onderdelen van de muziek herkennen. Op die manier krijgt u tijdens het luisteren een completer beeld van een muziekstuk.

Donderdag 24 maart 2022
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. J.R.F. (Joeri) Deckers
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
J.R.F. (Joeri) Deckers
Joeri Deckers heeft Fagot gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ook heeft hij wiskunde en actuariaat gestudeerd aan de Universiteit Leiden, TU Delft en Universiteit van Amsterdam. In zijn lezingen legt Joeri, naast de theorie, nadruk op het luisteren. Op die manier wordt de theorie gelijk in de praktijk gebracht. Uit eigen ervaring en de ervaring van de deelnemers wordt muziek meer gewaardeerd en intenser ervaren met achtergrondkennis die in de praktijk kan worden gebracht. Niet alleen is het leuk en interessant om meer te weten over muziek en de link met bijvoorbeeld andere kunstvormen, ook wordt het luisteren naar muziek een andere, intensere ervaring.