Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VM100

Muziekgeschiedenis

Muziekgeschiedenis
Cursuscode: VM100

In deze cursus wordt de West-Europese muziekgeschiedenis behandeld. Hoe heeft muziek zich ontwikkelt aan de hand van muziekfragmenten? Wat is het verschil tussen de muziekcultuur van West-Europa en andere delen van de wereld? Dit zijn vragen die tijdens de cursus worden beantwoord. De cursus is chronologisch van opzet. Iedere les behandelt de docent een van de belangrijkste periodes in de West-Europese muziekgeschiedenis: 

Oudheid | middeleeuwen | renaissance | barok | classicisme | romantiek | 20ste eeuw | 21ste eeuw 

Na afloop heeft u een redelijk compleet beeld van de West-Europese muziekgeschiedenis. U kunt gericht luisteren naar muziek en u kunt muziekstukken plaatsen in historische en culturele context.  

Woensdag 26 januari 2022
10 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 210,00
Dhr. J.R.F. (Joeri) Deckers
19:30 - 21:30
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
J.R.F. (Joeri) Deckers
J.R.F. (Joeri) Deckers
Joeri Deckers heeft Fagot gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ook heeft hij wiskunde en actuariaat gestudeerd aan de Universiteit Leiden, TU Delft en Universiteit van Amsterdam. In zijn lezingen legt Joeri, naast de theorie, nadruk op het luisteren. Op die manier wordt de theorie gelijk in de praktijk gebracht. Uit eigen ervaring en de ervaring van de deelnemers wordt muziek meer gewaardeerd en intenser ervaren met achtergrondkennis die in de praktijk kan worden gebracht. Niet alleen is het leuk en interessant om meer te weten over muziek en de link met bijvoorbeeld andere kunstvormen, ook wordt het luisteren naar muziek een andere, intensere ervaring.