Cursuscode: NT798

Cursus Nederlands Leesclub NT2

Cursuscode: NT798

Lezen is leuk! Lezen verrijkt je leven met nieuwe ideeën, kennis en … een rijke woordenschat bijvoorbeeld. Ook al is je Nederlands op een hoog niveau (C1), er is altijd ruimte voor meer, en beter. In de leesclub NT2 krijg je niet alleen de kans om je leesvaardigheid te verbeteren, maar helpen de discussies over de boeken ook je spreekvaardigheid vooruit.

Aan het begin van de serie kiezen we gezamenlijk vijf moderne Nederlandse boeken. Iedereen leest thuis het boek, bekijkt het online aanvullende materiaal (recensies, interviews, achtergrondinformatie en bijvoorbeeld liedjes of beeldmateriaal) en schrijft eventueel een bijpassende opdracht (alternatief einde, brief aan de hoofdpersoon, historische beschouwing etc). Tijdens de bijeenkomsten gaan we aan de hand van vragen en stellingen met elkaar in gesprek over het verhaal, de karakters, stijl en diverse andere literaire aspecten van het gelezen werk. Daarnaast brengt elk boek weer andere thema’s naar voren, waarover we kunnen discussiëren: het koloniale verleden bijvoorbeeld, of vriendschap en de rol van kunst. Ook besteden we aandacht aan uitbreiding van de vocabulaire en krijg je feedback op je schrijfopdracht.

Woensdag 23 september 2020
6 lessen van 2 uur , elke 8 weken aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. Drs. A.F. (Anneke) de Wit
Locaties: Gebouw Volksuniversiteit, , Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)