Cursuscode: ZT704

Cursus Nederlands leesclub [B1 en hoger] 1x p.w.

Cursuscode: ZT704

In deze leesclub gaan we in zes weken samen een boek lezen. We lezen De Eetclub van Saskia Noort, een “klassieke” Nederlandse thriller. Het is een spannend boek, dat veel Nederlanders gelezen hebben.

Je moet dat boek zelf aanschaffen, op papier of als e-book.

Per week lees je ongeveer 45 bladzijden, in de bijeenkomst praten we over het verhaal, de personages, en soms ook over lastige woorden of constructies. Soms moet je wat dingen uitzoeken die met het boek te maken hebben, als extra huiswerk. Maar dat gaat over het boek, nooit over grammatica etc.

Je moet voor deze KIT dus genoeg tijd hebben om elke week te lezen, en je niveau moet hoog genoeg zijn om per week 45 bladzijden te kunnen lezen.

Je moet toestemming hebben van je docent of een intake doen voordat je mee kunt doen

Donderdag 20 mei 2021
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. M. (Marjon) Reinders
Locatie: Online (klik hier voor de adresgegevens)
M. (Marjon) Reinders
Hoe meer les ik geef in en over het Nederlands, hoe leuker ik het vind. Samen met mijn cursisten ontdek ik altijd weer nieuwe dingen over het Nederlands. Ik houd van grammatica, ik houd van taal, ik houd van woorden en ik houd van spelen met taal. En ik vind het erg leuk om al die aardige interessante nieuwe Nederlanders een beetje te helpen bij het wennen aan een nieuwe taal en een nieuwe cultuur. Ik heb Nederlandse taal en literatuur gestudeerd en daarna ongeveer 25 jaar mijn eigen dansschool gehad. Sinds 2012 geef ik met veel plezier Nederlands als tweede taal bij diverse taalinstituten aan groepen en in privélessen. The more I teach in and about Dutch, the better I like it. Together with my students we keep discovering new facts about the Dutch language. I love syntax and grammar, I love language in general, I love words and I love playing with them. And I adore helping all those friendly interesting new Dutch people finding their way in a new language and a new culture. After my studies in Dutch language and literature I owned a dancing school for about 25 years. From 2012 I teach Dutch as a second language at multiple Utrecht language institutes in group courses as well as in private courses.