Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: NT799

Nederlands Leesclub B1 of hoger

Nederlands Leesclub B1 of hoger
Cursuscode: NT799

In deze leesclub gaan we samen een klassieker uit de Nederlandse jeugdliteratuur lezen, Koning van Katoren van Jan Terlouw. Vaak krijg je het advies om kinderboeken te lezen als beginnend lezer van het Nederlands. Maar misschien heb je al gemerkt dat dat niet zo makkelijk is. De taal blijft net zo lastig, maar het onderwerp is vaak niet zo interessant. Dat is anders met dit boek uit 1971. Het gaat over zeven opdrachten die de 17-jarige Stach moet vervullen om de nieuwe koning van het fictieve land Katoren te worden. Het boek heeft veel prijzen gekregen en is nog steeds actueel en interessant. Veel Nederlanders hebben  Koning van Katoren met plezier gelezen. Het is een kinderboek, maar het gaat over thema’s die ook voor volwassenen interessant zijn, en de taal is niet kinderachtig.

We lezen elke week een aantal pagina’s en praten daarover in de les. Soms krijg je kleine extra opdrachten, naast de pagina’s die je moet lezen voor die week.

Je kunt je alleen inschrijven voor deze leesclub als je minimaal niveau B1+ hebt en als je elke week tijd hebt om 25 a 30 pagina’s te lezen

Donderdag 7 oktober 2021
8 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 200,00
Mw. M. (Marjon) Reinders
19:30 - 21:30
Locatie: Online (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M. (Marjon) Reinders
M. (Marjon) Reinders
Hoe meer les ik geef in en over het Nederlands, hoe leuker ik het vind. Samen met mijn cursisten ontdek ik altijd weer nieuwe dingen over het Nederlands. Ik houd van grammatica, ik houd van taal, ik houd van woorden en ik houd van spelen met taal. En ik vind het erg leuk om al die aardige interessante nieuwe Nederlanders een beetje te helpen bij het wennen aan een nieuwe taal en een nieuwe cultuur. Ik heb Nederlandse taal en literatuur gestudeerd en daarna ongeveer 25 jaar mijn eigen dansschool gehad. Sinds 2012 geef ik met veel plezier Nederlands als tweede taal bij diverse taalinstituten aan groepen en in privélessen. The more I teach in and about Dutch, the better I like it. Together with my students we keep discovering new facts about the Dutch language. I love syntax and grammar, I love language in general, I love words and I love playing with them. And I adore helping all those friendly interesting new Dutch people finding their way in a new language and a new culture. After my studies in Dutch language and literature I owned a dancing school for about 25 years. From 2012 I teach Dutch as a second language at multiple Utrecht language institutes in group courses as well as in private courses.