Cursuscode: 23VT790

Nederlands spreken [B1 +] 1x per week

Cursuscode: 23VT790

In de lessen gaan we spreken in kleine groepjes of in tweetallen. Soms krijg je correcties van de docent, maar dat kan niet altijd. Het gaat om vloeiender leren spreken, makkelijker je woorden vinden en grammatica een beetje meer automatisch gebruiken. We gaan dus geen grammatica uitleggen of herhalen.

We praten over allerlei onderwerpen, die je natuurlijk ook zelf kunt voorstellen. We oefenen met discussiëren, een beetje presenteren, en verschillende situaties op bijvoorbeeld je werk.

Huiswerk kan bestaan uit opdrachten om een tekst te lezen of een filmpje te kijken, waar we over gaan praten in de les, of dat je “in het echt” een opdracht moet doen.

Deze KIT kun je alleen volgen na toestemming van je docent (van de module die je volgt) of na een intake, als je nu geen les op de Volksuniversiteit volgt.

Zaterdag 11 maart 2023
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. drs. W.C. (Wimco) in 't Veld
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
drs. W.C. (Wimco) in 't Veld
Al mijn hele leven houd ik van taal. Zolang ik me kan herinneren ben ik een fanatiek lezer. Dat ik op mijn achttiende een universitaire studie Nederlands ging volgen, was een logische stap. Na mijn studie heb ik gewerkt als journalist en later als redacteur en tekstschrijver. Sinds enkele jaren geef ik ook les als NT2-docent. Het geeft mij veel plezier en voldoening anderstaligen te helpen zich het Nederlands eigen te maken. Ik ben 55 jaar oud en woon op de Utrechtse Heuvelrug.