Cursuscode: 23VT700

Workshop NT2 – help ermee! Voor Nederlandse partners

Cursuscode: 23VT700

Leert je partner, vriend of vriendin Nederlands? Wat goed! Op welk niveau? En wat betekent dat dan eigenlijk? Wat kan iemand wel en niet op niveau A2 of B1? Wat zijn de grootste uitdagingen in de Nederlandse taal? Wil je graag helpen, maar weet je niet zo goed wat goed en wat averechts werkt?

In deze workshop krijg je een beter idee/beeld van het leerproces van je partner, krijg je praktische tips voor thuis en ervaar je zelf ook hoe het leren van de nieuwe taal in de praktijk gaat. Daarnaast zal er informatie over Inburgering- en de Staatsexamens 1 en 2 zijn, de verschillen, de procedures en relevantie.

Ter afronding van de workshop vinden we het leuk om samen mét jullie partners gezellig na te praten ergens in een café in het centrum van de stad.

Vrijdag 17 maart 2023
1 workshop van 1,5 uur aanvangstijd 19:30
Mw. Drs. A.F. (Anneke) de Wit, Mw. H.W.J. (Helene) Oude Brunink-Meijer
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Drs. A.F. (Anneke) de Wit
H.W.J. (Helene) Oude Brunink-Meijer
H. W. J. (Helena) Oude Brunink-Meijer Naast de lessen NT2 geef ik graag lessen Deens. Sinds mijn jeugd ben ik al dol op Denemarken. Ik ging er jarenlang op vakantie en op mijn achttiende ben ik naar Denemarken vertrokken om Deens te leren op een school in de buurt van Århus. Toen ik daarmee klaar was, wilde ik nog niet naar huis en ben ik als ung pige i huset (au-pair) op een boerderij in Nordjylland gaan werken. Na terugkeer in Nederland heb ik Scandinavische talen gestudeerd in Groningen met als hoofdtaal Deens, waarbij ik nog een jaar in Odense heb gewoond. Vanaf die tijd deel ik mijn kennis van Denemarken en de Deense taal graag met cursisten in individuele en groepstrainingen: van Deense kerst tot Deens gebak, van Deens design tot Deense å-er, alles komt voorbij.