Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen

Nieuwe maatregelen

woensdag, oktober 14, 2020

Sociaal als het kan, digitaal als het moet!

Tijdens de persconferentie van 13 oktober heeft de Rijksoverheid nieuwe strengere maatregelen aangekondigd die hebben geleid tot het grotendeels sluiten van onze locatie overdag en een gehele sluiting van de avonden. Omdat de Volksuniversiteiten niet specifiek worden genoemd, zouden wij als organisatie de grenzen van het toelaatbare kunnen opzoeken, met alle gezondheidsrisico's van dien. We rekenen op uw begrip als we in plaats daarvan verantwoordelijkheid nemen. 

We interpreteren de maatregelen op zo'n manier, dat we in de strijd tegen het coronavirus aan de juiste kant staan en hierin samen met de Rijksoverheid en onze veiligheidsregio optrekken. Door de sterk toegenomen verspreiding van het virus is er helaas een overmachtssituatie* ontstaan. De nieuwe maatregelen zijn te vinden op de site van de rijksoverheid.

Gelukkig zijn onze docenten door de eerste lockdown in maart, thuis in het geven van online-onderwijs. De cursus wordt dus niet geannuleerd, maar vanaf heden zetten wij vrijwel al onze lessen geheel online voort. Cursisten ontvangen voorafgaand aan de les een e-mail van hun docent, met daarin een uitnodiging voor het volgen van de online les via ZOOM. 

Alleen de cursussen die vanwege hun aard niet online gegeven kúnnen worden (bijvoorbeeld schilderen), worden verplaatst naar een later moment in het jaar. Enkele cursussen blijven doorgaan op locatie. Wij zijn dit op dit moment aan het inventariseren welke cursussen dit zijn. Cursisten krijgen hierover een apart bericht.

We hopen dat het medio november weer toegestaan en verantwoord is de lessen op locatie te hervatten. Uiteraard ontvangt u van ons hierover nader bericht.  

* Bekijk onze algemene voorwaarden