Cursuscode: VT453

Grieks niveau 4, [½A2 - A2]

Cursuscode: VT453

In deze cursus wordt niveau  A2 van het Europees Referentiekader afgerond. Deze cursus is bestemd voor licht beginners en voor iedereen die met succes heeft deelgenomen aan een cursus van niveau 1/2 A2. We behandelen onderwerpen uit het dagelijkse leven zoals het weer, informatie vragen en geven, vakantie enz.

Wat betreft de grammatica: we behandelen onder meer de aanvoegende wijs, de verleden tijd, voornaamwoorden, de gebiedende wijs. Je gaat je verdiepen in de grammatica en je woordenschat uitbreiden waardoor je een gesprekje vloeiender kan voeren.

Het accent ligt op het oefenen van de luister- en spreekvaardigheid.

In deze cursus worden de hoofdstukken 19 t/m 24 behandeld.

De lessen kunnen worden ondersteund door 'blended learning'. Je kunt thuis inloggen en gebruik maken van allerhande lesstof, interessante filmpjes over de Griekse cultuur, tot zelfevaluatie toetsen toe.

Dinsdag 25 januari 2022
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. E. (Eftychia (Effi)) Koutsioumpa
Boeken: Epikinoniste Ellinika 1 Tekstboek, Epikinoniste Ellinika 1 ( deel1b) Werkboek (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Nieuwegein, Cals College (klik hier voor de adresgegevens)
E. (Eftychia (Effi)) Koutsioumpa
Ik zou mij graag aan u willen voorstellen: Ik ben geboren en getogen in Athene, in Griekenland. Grieks is mijn moedertaal en Frans ook. Mijn interesse voor Frans en Nieuwgrieks begon al op de basisschool: ‘’L’école des Ursulines’’ in Athene, Griekenland. Daarna heb ik ‘’Franse taal en letterkunde’’ gestudeerd in Parijs in Frankrijk, op de Universiteit van de Sorbonne en ben gediplomeerd docent Frans. Verder heb ik gewerkt op een middelbare privéschool en heb in Griekenland lesgegeven in zowel Frans als Nieuwgrieks aan cursisten met verschillende achtergronden, kinderen en volwassenen. Sinds 2012 geef ik in Nederland lessen Frans en Nieuwgrieks. Daarnaast geef ik sinds 2017 met veel plezier les op de Volksuniversiteiten in Utrecht, Nieuwegein en Baarn en heb ik mijn eigen onderneming. In mijn lessen komt spreekvaardigheid ruimschoots aan bod, in een ongedwongen sfeer. Plezier hebben in het leren staat voorop. Καλώς ήρθατε (kalos irthate = welkom)!