Cursuscode: VPO011

Draagt financiële planning bij aan levensgeluk?

Draagt financiële planning  bij aan levensgeluk?
Cursuscode: VPO011

Bij financiële planning komen alle financiële onderwerpen aan de orde, zoals wonen, erven, beleggen, pensioen enz. Het bijzondere van financiële planning is, dat je alle financiële belangen verbindt tot één samenhang waar jouw wensen in centraal staan.

En dat gaan we doen in deze cursus. De 3 avonden zijn verdeeld in 6 blokken. We beginnen met het ontdekken wat jouw persoonlijke wensen zijn. En daarna behandelen we verschillende financiële onderwerpen per blok: vermogen, familierecht, hypotheek, pensioen.
In het laatste blok ga je eigen eigen financiële plan maken.
Tijdens de cursus ga je al aan de slag met je eigen financiële informatie. De oefeningen die we gaan doen gaan over jezelf. Dan wordt het leuk en uitdagend.
Neem wel een rekenmachine mee. En verder zorgt de docent er natuurlijk voor, dat we het luchtig en leerzaam houden.

Bij ieder blok hoort een werkblad. Op dit werkblad kun je dan de vragen beantwoorden die horen bij het blok.
In het 6de blok hebben we dan alle informatie die nodig is om je eigen financiële plan te maken. We leggen daar de verbinding tussen je wensen en de uitwerking. En we vragen ons af, of de uitwerking echt bijdraagt aan het vervullen van je wensen. Als dat lukt, dan komt het goed met je levensgeluk.
Daarom beginnen we de cursus met inzichten over wat we weten over geluk. En ook, hoe jij die kennis kunt gebruiken beter zicht te krijgen op je wensen.

Tijdens de 6 blokken is er voldoende ruimte om vragen te stellen. En daarbij houdt de docent rekening met de privacy zoals ieder die voor zichzelf wenst.

Donderdag 27 januari 2022
3 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. T.C. (Tim) van Dasselaar
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)