Cursuscode: 22NPO004

Het maken van een goede en realistische planning – zo doe je dat!

Cursuscode: 22NPO004

Neem jij wel eens echt de tijd om stil te staan bij waar jij van droomt en waar jij daadwerkelijk jouw kostbare tijd allemaal eigenlijk aan uitgeeft? Dit inzicht levert je inspiratie op om veranderingen in gang te zetten. Het opdoen van dit inzicht én de wijze waarop je daadwerkelijk die veranderingen kunt doorvoeren in jouw agenda, dáár gaan we mee aan de slag in mijn training ‘Zo maak je een goede en realistische planning’.

In deze actieve training van 2 dagdelen gaan we aan de hand van een 9-stappenplan samen met deze onderwerpen aan de slag:

• Wat zijn jouw dromen en wensen voor het komende jaar? Deze zet je om in jaardoelen;
  • Wat zijn jouw wekelijkse terugkerende taken? Deze leg je vast in een weekschema;
  • Welke taken zou je praktischer kunnen aanpakken, delegeren of misschien zelfs beter mee kunnen stoppen omdat het je te veel energie kost? Ik geef je de tools om dit voor jezelf op een rijtje te zetten;
  • Hoe krijg je al jouw to do’s overzichtelijk op één plek en kan je ervoor zorgen dat je niets vergeet?
  • Hoe kan je prioriteren in jouw takenlijst?
  • Hoe kan je grote taken beter overzien?
  • Hoe plan je taken en verantwoordelijkheden op een handige en realistische manier in je agenda, zodat je voldoende tijd overhoudt voor ontspanning en onverwachte gebeurtenissen?

Werkboek en thuisopdracht

Alle opdrachten maak je in een werkboek dat je van mij krijgt. Het werkboek is tegelijk een naslagwerk waar je de  besproken informatie in terug kunt vinden. In de twee tussenliggende weken tussen het eerste en het tweede dagdeel van deze training ga je oefenen met de inzichten die je hebt gekregen en maak je een thuisopdracht. Soms het heeft even tijd nodig om alles wat je hebt gehoord en bij jezelf geobserveerd, te laten bezinken. Tijdens het tweede dagdeel gaan kunnen we dan evalueren hoe de twee weken zijn gegaan en gaan we verder met de inhoud en oefeningen.

NB: Als je de cursus goed wilt kunnen volgen, kun je geen dagdeel missen.

Eerdere deelnemers over deze training

Saskia: ‘Ik schreef me in voor deze training omdat ik een beter systeem zocht voor terugkerende lijstjes die niet afkomen, waardoor ik niet toekom aan niet-urgente klussen. Tijdens de training kregen we de opdracht om de benodigde tijd voor wekelijkse klussen op te schrijven. Het in beeld brengen hiervan geeft inzicht in te maken keuzes. Het werd me al snel duidelijk dat ik in een week tekort kom, naast tijd voor ontspanning, zodat ik klussen moet inkorten. Ook het maken van een weekplanning (in plaats van een dagplanning) en het werken met twee verschillende lijsten vind ik een goede tip. De aanpak van de training is goed, er is veel afwisseling tussen uitleg en opdrachten.’

Anoniem: ‘Ik heb me ingeschreven voor deze training omdat ik, ondanks goede planskills, vaak aan het einde van de dag een onrustig gevoel heb. Dat gevoel komt door het idee dat ik te weinig van mijn planning ook echt heb kunnen uitvoeren. Ik heb meer overzicht gekregen over wat ik allemaal doe op een dag en in een week. Vanaf nu ga ik een bewust ‘planmoment’ in mijn agenda inplannen. In de training zit een goede opbouw, een fijne afwisseling en het is fijn om af en toe ook iets te ‘doen’ tussendoor. De training bevat veel informatie en ook veel opdrachten. Marleen creëert een gezellige sfeer in de training’.

Data en andere trainingen van Marleen

Marleen geeft ook de training ‘Opruimen en ontspullen’ bij de Volksuniversiteit Utrecht. Beide trainingen zijn aanvullend op elkaar. Meerdere deelnemers volgden eerst ‘Opruimen en ontspullen’ bij Marleen en daarna ook deze training ‘Het maken van een goede en realistische planning’.

Kun je niet op onderstaande datum en/of volg je deze training liever online? Marleen geeft haar trainingen ook digitaal. Neem voor data en meer informatie een kijkje op haar website www.marleenbrengtstructuur.nl

Woensdag 21 september 2022
2 lessen van 3 uur , elke 2 weken aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. M. A. (Marleen) Gondelach
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
M. A. (Marleen) Gondelach
Marleen is Professional Organizer bij haar eigen bedrijf Marleen Brengt Structuur (www.marleenbrengtstructuur.nl) en dol op structuur en overzicht aanbrengen. Ze houdt ervan om anderen vaardigheden aan te leren om zelf de regie over hun huis, hoofd en agenda (terug) te pakken zodat er meer rust ontstaat voor andere dingen en zij doet dat graag met humor en plezier.