Cursuscode: 22NPO003

Opruimen en ontspullen: zo begin je!

Cursuscode: 22NPO003

In deze cursus leer ik jou om in 8 stappen een ruimte gestructureerd op te ruimen. We behandelen valkuilen waar je tegenaan kunt lopen bij het opruimen en hoe je daarmee om kunt gaan. We gaan dieper in op de functie van spullen en hoe je je mindset kunt trainen om makkelijker afstand van spullen te kunnen doen.

Als je na afloop van de eerste cursusdag naar huis gaat, heb jij een stappenplan op zak dat beschrijft hoe je kunt opruimen én weet je waar je thuis wilt beginnen. Thuis ga je in de tussenliggende 2 weken aan de slag met een thuisopdracht. De tweede cursusdag evalueren we hoe het opruimen is gegaan en gaan we nog verder in op de leerstof.

We gaan tijdens de cursus actief met elkaar aan de slag en je maakt alle opdrachten in een werkboek, dat je van mij krijgt op de eerste dag. Het werkboek is tegelijk een naslagwerk waar je alle besproken informatie in terug kunt vinden. Dat is al een eerste stap naar overzicht!

Eerdere deelnemers over deze cursus

Marleen gaf deze cursus ook in november 2021. Dit vertelden de deelnemers over de cursus:

• De inhoud van de cursus is heel laagdrempelig en praktisch toepasbaar.
  • Marleen is to the point, prettig in de omgang en speelt goed in op wat er zoal leeft in de groep.
  • Het is heel fijn om de cursus samen met andere deelnemers te doen; dat geeft motivatie.
  • De cursus geeft veel motivatie om aan de slag te gaan en door te pakken.
  • De methodes die worden aangereikt, helpen me om daadwerkelijk te starten én te ontspullen.
  • Wat een leuke, interessante cursus Ik heb veel ideeën opgedaan en ben enthousiast aan het opruimen geslagen.
  • Een stappenplan werkt. Houden aan het stappenplan helpt me bij het opruimen.
  • Marleen biedt structuur en geeft ruimte aan de inbreng van cursisten. Ze maakt er zo een leuk cursus van.
  • De cursus heeft mij een stuk bewustwording gegeven. Ik let nu ook beter op wat ik IN huis haal.
  • Marleen biedt handige tools en hulpmiddelen op een heel betrokken, sympathieke en invoelende manier.
  • Er is ook veel aandacht voor wat je beweegt en wat je met opruimen bereikt; de diverse tips, adviezen en ideeën die Marleen geeft, helpen als ik vastzit met opruimen.

Kun je niet op deze datum en/of volg je deze cursus liever online? Marleen geeft deze cursus ook digitaal. Neem voor data en meer informatie een kijkje op haar website  www.marleenbrengtstructuur.nl

Woensdag 21 september 2022
2 lessen van 3 uur , elke 2 weken aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. M. A. (Marleen) Gondelach
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
M. A. (Marleen) Gondelach
Marleen is Professional Organizer bij haar eigen bedrijf Marleen Brengt Structuur (www.marleenbrengtstructuur.nl) en dol op structuur en overzicht aanbrengen. Ze houdt ervan om anderen vaardigheden aan te leren om zelf de regie over hun huis, hoofd en agenda (terug) te pakken zodat er meer rust ontstaat voor andere dingen en zij doet dat graag met humor en plezier.