Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: NPO400

Positieve psychologie

Positieve psychologie
Cursuscode: NPO400

Positieve psychologie gaat uit van de basisaanname dat mensen van nature gemotiveerd zijn om hun sterke kanten te willen ontwikkelen, positieve emoties te ervaren en zingeving te bereiken door betekenisvolle activiteiten en sociale contacten. Natuurlijk zijn we als mens allemaal uniek en hebben we verschillende talenten en behoeften. Toch is het enige wat we hoeven te doen onszelf te erkennen en ons leven op onze unieke persoonlijke kenmerken af te stemmen. Pas dan zullen we vaker goed in ons vel zitten en meer balans en tevredenheid ervaren. In deze cursus leer je hoe de wetenschap van de positieve psychologie je hierbij kan helpen.

Onderzoek laat zien dat sterke kanten van mensen zoals optimisme, mindfulness, moed en sociale vaardigheden kunnen helpen als buffer tegen gezondheidsproblemen, zoals sociale angst en depressie. Door het opbouwen van veerkracht en het vinden van betekenisvolle activiteiten, zowel in werk als vrije tijd, werkt positieve psychologie preventief tegen psychische klachten en kunnen we beter omgaan met tegenslag. De positieve psychologie heeft wetenschappelijke methoden ontwikkeld die ons kunnen helpen meer balans, plezier en zingeving te ervaren.

In deze praktische cursus leer je in 12 bijeenkomsten van anderhalf uur hoe je de belangrijkste positieve psychologie methoden kan toepassen in je dagelijks leven. Aan het begin, midden en eind van de cursus kun je ook een test invullen om je niveau van welbevinden te monitoren en het effect van de methoden zichtbaar te maken. Na elke bijeenkomst maak je een huiswerkopdracht gerelateerd aan het onderwerp dat is behandeld. De oefeningen zijn gericht op het verhogen van welbevinden, hoop, veerkracht en zingeving. Tijdens de bijeenkomsten wissel je ervaringen uit met medecursisten en inspireer je elkaar.

Vrijdag 17 september 2021
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 190,00
Mw. M. (Marieke) Remmen
13:30 - 15:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M. (Marieke) Remmen
M. (Marieke) Remmen
Marieke Remmen heeft een passie voor persoonlijke ontwikkeling, taal en interculturele communicatie. Haar meest kenmerkende positieve eigenschap is leergierigheid. Zij gelooft dan ook in een leven lang leren. Marieke behaalde haar MSc in Applied Positive Psychology aan Buckinghamshire New University in Engeland. Deze inspirerende studie heeft haar leven voorgoed veranderd en ze wil de inzichten daarom graag delen met anderen. Dit doet zij in de vorm van praktische trainingen met positieve psychologie als wetenschappelijke basis. Kijk voor meer informatie ook op www.mariekeremmen.nl