Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 23NPO008

Training Mindfulness & Talent

Training Mindfulness & Talent
Cursuscode: 23NPO008

Terwijl de meeste vormen van mindfulness zich richten op het oplossen van een probleem,zoals angst, depressie of eten, richten vormen van mindfulness in de positieve psychologie zich juist ophet beste dat mensen in zich hebben: hun talenten. Vaak zijn we ons daar niet van bewust en gaan we er nietmindful mee om. Bij Mindfulness & Talent (Mindfulness Based Strengths Practice) ligt de nadruk op het verder ontwikkelen en in balans brengen van ‘het goede’ in ons leven plaats van op het reduceren van klachten.

Mindfulness & Talent is een acht weken durend programma dat de beoefening van mindfulness en hetontwikkelen van talenten combineert. Het programma bestaat uit gesprekken, meditatieoefeningen,talentoefeningen en huiswerkoefeningen. Het combineert twee sterke benaderingen, namelijk:

1. het verbeteren van de mindfulness beoefening door het gebruik van talenten

2. het ontwikkelen van talenten door het gebruik van mindfulness oefeningen.

Cursisten krijgen een reader en audio materiaal met mindfulness oefeningen. Ervaring met mindfulness is niet vereist. Na afronding van de cursus ontvang je het certificaat Basiscursus Mindfulness Based Strengths Practice (MBSP).

Vrijdag 22 september 2023
8 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 250,00
Mw. M. (Marieke) Remmen
9:30 - 12:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M. (Marieke) Remmen
M. (Marieke) Remmen
Mindfulness & Talent (MBSP) is een positieve psychologie programma. Marieke Remmen kwam er voor het eerst mee in aanraking toen zij positieve psychologie studeerde aan Buckinghamshire New University in Engeland. Zij behaalde daar haar MSc Applied Positive Psychology en is daarnaast gekwalificeerd mindfulness trainer MBSR/MBCT en Life Coach.