Cursuscode: VT101

Arabisch niveau 1 [A0 - ½ A1]

Cursuscode: VT101

De Arabische taal kent drie varianten: het Klassiek Arabisch, het Modern Standaard Arabisch (Foesha) en de dialecten die in de verschillende Arabische landen worden gesproken. Modern Standaard Arabisch is de formele en universele vorm van het Arabisch. Het is het Arabisch van de officiële media en Arabieren die in hun eigen dialecten nauwelijks met elkaar kunnen communiceren, kunnen dit door middel van het MSA wel.

De bedoeling van de cursus is om je langzaam in te voeren in het Modern Standaard Arabisch. De nadruk van de cursus ligt allereerst op het leren van het Arabische alfabet aan de hand van de volgende onderwerpen: letterherkenning, klankleer (correcte uitspraak), woordstructuur (woordherkenning en -patronen) en woordenschat. Ook wordt er geoefend met spreek- en luistervaardigheid aan de hand van praktische situaties. Schrijfvaardigheid krijgt de vorm in korte schrijfopdrachten waarbij tegelijkertijd in stappen wordt gewerkt aan de opbouw van grammaticale kennis.

Deze cursus leidt op tot niveau ½ A1 volgens het Europees Referentie kader. Zie voor meer informatie www.erk.nl.

De cursus is bestemd voor beginners, die nog geen kennis van het Arabisch hebben. Er is ook geen andere speciale voorkennis vereist.

Het huiswerk neemt ongeveer drie uur per week in beslag.

Dinsdag 25 januari 2022
12 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 20:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. D. (Daan) Adema
Boeken: Yalla Yalla! Tekstboek, Yalla Yalla! Oefenboek (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
D. (Daan) Adema
Mijn naam is Daan Adema en ik kom oorspronkelijk uit Groningen. Na mijn bachelor Geschiedenis heb ik mijn master in Middle Eastern Studies behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen in 2020. Tijdens mijn studie kwam ik vaak in aanraking met de Arabische wereld. Ik raakte geintrigeerd door het schrift en de uitspraak van het Arabisch. Ik vond het dusdanig interessant waardoor ik besloot vakken Arabisch te gaan volgen. Vanwege mijn grote interesse in de Arabische taal en de Arabische wereld ben ik in de zomer van 2019 naar de Palestijnse Gebieden gegaan om daar voor drie maanden aan de Palestijnse universiteit te Ramallah op de West Bank te studeren. In deze drie maanden heb ik mij met name verdiept in het dialect wat daar gesproken wordt. Naast docent Arabisch aan de Volksuniversiteit Utrecht ben ik nog werkzaam bij de Gemeente Almere en sta ik voor de klas op een ISK school te Amsterdam.