Cursuscode: 23VT101

Arabisch niveau 1 [A0 - ½ A1]

Cursuscode: 23VT101

De Arabische taal kent drie varianten: het Klassiek Arabisch, het Modern Standaard Arabisch (Foesha) en de dialecten die in de verschillende Arabische landen worden gesproken. Modern Standaard Arabisch is de formele en universele vorm van het Arabisch. Het is het Arabisch van de officiële media en Arabieren die in hun eigen dialecten nauwelijks met elkaar kunnen communiceren, kunnen dit door middel van het MSA wel.

De bedoeling van de cursus is om je langzaam in te voeren in het Modern Standaard Arabisch. De nadruk van de cursus ligt allereerst op het leren van het Arabische alfabet aan de hand van de volgende onderwerpen: letterherkenning, klankleer (correcte uitspraak), woordstructuur (woordherkenning en -patronen) en woordenschat. Ook wordt er geoefend met spreek- en luistervaardigheid aan de hand van praktische situaties. Schrijfvaardigheid krijgt de vorm in korte schrijfopdrachten waarbij tegelijkertijd in stappen wordt gewerkt aan de opbouw van grammaticale kennis.

Deze cursus leidt op tot niveau ½ A1 volgens het Europees Referentie kader. Zie voor meer informatie www.erk.nl.

De cursus is bestemd voor beginners, die nog geen kennis van het Arabisch hebben. Er is ook geen andere speciale voorkennis vereist.

Het huiswerk neemt ongeveer drie uur per week in beslag.

Maandag 23 januari 2023
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. S. (Sally) Beekman
Boeken: Yalla Yalla! Tekstboek, Yalla Yalla! Oefenboek (klik hier voor meer informatie)
Locaties: Gebouw Volksuniversiteit, Stedelijk Gymnasium (klik hier voor de adresgegevens)
S. (Sally) Beekman
Van jongs af aan maakte ik met zowel Engels als Arabisch tegelijk kennis. Mijn beide ouders zijn Egyptisch en hebben een sterke beheersing van de Klassiek Arabische taal, wat mij aanmoedigde om hard te werken om hetzelfde niveau te behalen. Terwijl ik mijn passie voor lesgeven aan het ontdekken was op mijn Engelstalige school, realiseerde ik mij ook dat ik een talent voor talen had en dat maakte de weg vrij voor mijn eerste lerarenbaan toen ik 19 was, voordat ik twee jaar later afstudeerde aan de Faculty of English language and literature. Nu bijna 20 jaar later doe ik nog steeds actief waar ik van houd: lesgeven aan wie leergierig is over de ins & outs van een taal, maar wel de voorkeur geeft aan een vergemakkelijkte aanpak van leren. Ik kijk er naar uit om jullie allemaal snel te ontmoeten.