Cursuscode: VT102

Arabisch niveau 2 [1/2A1- A1]

Cursuscode: VT102

De Arabische taal kent drie varianten: het Klassiek Arabisch, het Modern Standaard Arabisch (Foesha) en de dialecten die in de verschillende Arabische landen worden gesproken. Modern Standaard Arabisch is de formele en universele vorm van het Arabisch. Het is het Arabisch van de officiële media en Arabieren die in hun eigen dialecten nauwelijks met elkaar kunnen communiceren, kunnen dit door middel van het MSA wel.

In deze vervolgcursus gaan we onze kennis van het Modern Standaard Arabisch verdiepen. Er wordt geoefend met spreek- en luistervaardigheid aan de hand van praktische situaties en er wordt gewerkt aan leesvaardigheid aan de hand van korte tekstjes. De grammaticale kennis wordt verdiept met onder meer: kennis van de werkwoorden, kennis van de zinsvolgorde en kennis van het tweevoud. De nieuwe grammaticale kennis wordt ingezet binnen korte schrijfopdrachten.

Deze cursus leidt op tot niveau A1 volgens het Europees Referentie kader. Zie voor meer informatie www.erk.nl.

De cursus is bestemd voor studenten die de cursus Arabisch 1 hebben afgerond, of voor studenten die op een andere manier op niveau ½ A1 van het Europees Referentie kader zitten. De cursus is bestemd voor studenten die ten minste het alfabet beheersen.

Het huiswerk neemt ongeveer drie uur per week in beslag.

U moet al wat kennis van het Arabisch hebben (schrift, basisvocabulaire) om in te kunnen stromen.
Om vast te stellen of u kunt instromen moet u een gesprekje hebben met de docent. U kunt ons mailen, dan neemt de docent contact met u op.

Dinsdag 25 januari 2022
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. D. (Daan) Adema
Boeken: Yalla Yalla! Tekstboek, Yalla Yalla! Oefenboek (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
D. (Daan) Adema
Mijn naam is Daan Adema en ik kom oorspronkelijk uit Groningen. Na mijn bachelor Geschiedenis heb ik mijn master in Middle Eastern Studies behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen in 2020. Tijdens mijn studie kwam ik vaak in aanraking met de Arabische wereld. Ik raakte geintrigeerd door het schrift en de uitspraak van het Arabisch. Ik vond het dusdanig interessant waardoor ik besloot vakken Arabisch te gaan volgen. Vanwege mijn grote interesse in de Arabische taal en de Arabische wereld ben ik in de zomer van 2019 naar de Palestijnse Gebieden gegaan om daar voor drie maanden aan de Palestijnse universiteit te Ramallah op de West Bank te studeren. In deze drie maanden heb ik mij met name verdiept in het dialect wat daar gesproken wordt. Naast docent Arabisch aan de Volksuniversiteit Utrecht ben ik nog werkzaam bij de Gemeente Almere en sta ik voor de klas op een ISK school te Amsterdam.