Cursuscode: VT501

Cursus Arabisch niveau, [A0 - ½ A1]

Cursuscode: VT501

De Arabische taal kent drie varianten: het Klassiek Arabisch, het Modern Standaard Arabisch (Foesha) en de dialecten die in de verschillende Arabische landen worden gesproken. Modern Standaard Arabisch is de formele en universele vorm van het Arabisch. Het is het Arabisch van de officiële media en Arabieren die in hun eigen dialecten nauwelijks met elkaar kunnen communiceren, kunnen dit door middel van het MSA wel.

De bedoeling van de cursus is om je langzaam in te voeren in het Modern Standaard Arabisch. De nadruk van de cursus ligt allereerst op het leren van het Arabische alfabet aan de hand van de volgende onderwerpen: letterherkenning, klankleer (correcte uitspraak), woordstructuur (woordherkenning en -patronen) en woordenschat. Ook wordt er geoefend met spreek- en luistervaardigheid aan de hand van praktische situaties. Schrijfvaardigheid krijgt de vorm in korte schrijfopdrachten waarbij tegelijkertijd in stappen wordt gewerkt aan de opbouw van grammaticale kennis.

Deze cursus leidt op tot niveau ½ A1 volgens het Europees Referentie kader. Zie voor meer informatie www.erk.nl.

De cursus is bestemd voor beginners, die nog geen kennis van het Arabisch hebben. Er is ook geen andere speciale voorkennis vereist.

Het huiswerk neemt ongeveer drie uur per week in beslag.

Maandag 20 januari 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. E.R. (Eef) Schut
Boek: Mastering Arabic 1 (3e editie) van Jane Wightwick (klik hier voor meer informatie)