Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen

Chinees

China is een groot land gelegen in Azië en heeft de meeste inwoners ter wereld. Daarnaast heeft China een zeer lange geschiedenis en staat het land ook wel bekend om zijn enorm grote hoeveelheid industrie. Mede dankzij deze grote hoeveelheid industrie doen erg veel verschillende landen zaken met China, waaronder ook Nederland. Ook is toerisme de afgelopen jaren sterk toegenomen in China. Daarom is het handig om een cursus Chinees te volgen, zodat je je kunt redden wanneer je tijdens je werk te maken hebt met Chinese klanten of wanneer je een reis naar China wilt maken. Schrijf je vandaag nog in voor een cursus Chinees van Volksuniversiteit Utrecht!

Chinees leren

Wilt u Chinees leren? De cursus Chinees van Volksuniversiteit Utrecht is geschikt voor mensen die geen kennis van de Chinese taal hebben. Het accent ligt op het Chinees leren spreken en luisteren, zodat onze studenten de noodzakelijke vaardigheden voor simpele dagelijkse conversatie in het Chinees kunnen verwerven. De spreekvaardigheid wordt aangevuld met de noodzakelijke grammaticale basis. Ook zal het gebruik van de verschillende schriften geïntroduceerd worden. Het Chinees leren schrijven en lezen is nog niet verplicht tijdens deze cursus. In het begin wordt de instructie in het Nederlands gegeven, maar in toenemende mate zal Chinees worden gebruikt wanneer de studenten wat meer aan de taal gewend zijn. Door de taal gelijk toe te passen kunt u immers sneller Chinees leren. Tijdens de cursus Chinees komt naast de taal ook de Chinese cultuur aan bod.

Vanuit Nederland wordt er erg veel handel gedreven met China. Mede hierdoor is een cursus Chinees een erg groot pluspunt op uw CV en kan het positief bijdragen aan uw positie op de arbeidsmarkt.

Open dag cursus Chinees

Wilt u meer te weten komen over onze cursus Chinees dan is het verstandig om onze open dag te bezoeken. Op deze open dag zullen ook de docenten Chinees aanwezig zijn zodat u al uw vragen aan hen kunt stellen.

Instapvoorwaarden cursus Chinees

Bij een cursus Chinees aan de Volksuniversiteit Utrecht begint u in principe op niveau 1. Wanneer u halverwege een niveau- of op een hoger niveau wenst in te stromen, dan kan dit alleen na goedkeuring door de docent die de betreffende cursus geeft. Wij hanteren deze werkwijze om teleurstelling gedurende de cursus te voorkomen.