Cursuscode: VT518

Cursus Deens niveau, [A2 - 1/2 B1]

Cursuscode: VT518

VT 718            A2 – ½ B1

Heb je een stevige basis in het Deens (A2-niveau) dan is dit een goede vervolgcursus. We werken in deze cursus toe naar het B1 niveau van het Europees Referentiekader. In de les krijg je veel mogelijkheden om Deens te spreken. Thuis lees je teksten en luister en kijk je naar authentieke video-interviews met Denen. Dit materiaal vormt het uitgangspunt voor de gespreksonderwerpen in de klas. Je breidt je woordenschat systematisch uit en er is aandacht voor relevante grammaticale elementen, waarmee je ook schriftelijk oefent. Bij het lesmateriaal hoort een website. Je kunt thuis dus ook online werken met de lesstof. Houd rekening met ca. 2 – 3 uur huiswerk per week.

Zowel het basisboek (grundbog) als het oefenboek (øvebog) moet worden aangeschaft.

Grundbog        ISBN 978-87-02-18567-6
Øvebog           ISBN 978-87-02-18931-5

Lesmateriaal:

SÅ KAN DU LÆRE DET - dansk for fortsættere

Frank Sebastian Hansen, Einar Pihl Helleland

Dinsdag 21 januari 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. H.W.J. (Helene) Oude Brunink-Meijer
Locatie: Stedelijk Gymnasium (klik hier voor de adresgegevens)
H.W.J. (Helene) Oude Brunink-Meijer
H. W. J. (Helena) Oude Brunink-Meijer Sinds mijn jeugd ben ik al dol op Denemarken. Ik ging er jarenlang op vakantie en op mijn achttiende ben ik naar Denemarken vertrokken om Deens te leren op een school in de buurt van Århus. Toen ik daarmee klaar was, wilde ik nog niet naar huis en ben ik als ung pige i huset (au-pair) op een boerderij in Nordjylland gaan werken. Na terugkeer in Nederland heb ik Scandinavische talen gestudeerd in Groningen met als hoofdtaal Deens, waarbij ik nog een jaar in Odense heb gewoond. Vanaf die tijd deel ik mijn kennis van Denemarken en de Deense taal graag met cursisten in individuele en groepstrainingen: van Deense kerst tot Deens gebak, van Deens design tot Deense å-er, alles komt voorbij.