Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 22NT205

Deens 5 [A2 - ⅓B1] ONLINE

Deens 5 [A2 - ⅓B1] ONLINE
Cursuscode: 22NT205

Heb je een goede basis in het Deens (B1-niveau) dan is dit de juiste vervolgcursus. We werken in deze cursus toe naar het B1 niveau van het Europees Referentiekader. In de les krijg je veel mogelijkheden om Deens te spreken. Thuis lees je teksten en luister en kijk je naar authentieke video-interviews met Denen. Dit materiaal vormt het uitgangspunt voor de gespreksonderwerpen in de klas. Je breidt je woordenschat systematisch uit en er is aandacht voor relevante grammaticale elementen, waarmee je ook schriftelijk oefent. Bij het lesmateriaal hoort een website. Je kunt thuis dus ook online werken met de lesstof. Houd rekening met ca. 2 – 3 uur huiswerk per week.

Zowel het basisboek (grundbog) als het oefenboek (øvebog) moet worden aangeschaft.

Les materiaal: SÅ KAN DU LÆRE DET - dansk for fortsættere

Frank Sebastian Hansen, Einar Pihl Helleland

Maandag 19 september 2022
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 240,00
Mw. H.W.J. (Helene) Oude Brunink-Meijer
Boeken: Så Kan Du Lære Det Grundbog + Audios online, Så Kan Du Lære Det Øvebog + Audios (klik hier voor meer informatie)
19:15 - 20:45
Locatie: Online (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
H.W.J. (Helene) Oude Brunink-Meijer
H.W.J. (Helene) Oude Brunink-Meijer
H. W. J. (Helena) Oude Brunink-Meijer Naast de lessen NT2 geef ik graag lessen Deens. Sinds mijn jeugd ben ik al dol op Denemarken. Ik ging er jarenlang op vakantie en op mijn achttiende ben ik naar Denemarken vertrokken om Deens te leren op een school in de buurt van Århus. Toen ik daarmee klaar was, wilde ik nog niet naar huis en ben ik als ung pige i huset (au-pair) op een boerderij in Nordjylland gaan werken. Na terugkeer in Nederland heb ik Scandinavische talen gestudeerd in Groningen met als hoofdtaal Deens, waarbij ik nog een jaar in Odense heb gewoond. Vanaf die tijd deel ik mijn kennis van Denemarken en de Deense taal graag met cursisten in individuele en groepstrainingen: van Deense kerst tot Deens gebak, van Deens design tot Deense å-er, alles komt voorbij.