Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VT206

Deens Conversatie [B1]

Deens Conversatie [B1]
Cursuscode: VT206

Vil du gerne blive bedre til at tale dansk? Kan du godt lide at hygge dig med de danske tv-serier? Og vil du gerne snakke med andre om dem - på dansk? In deze cursus brengen we beide interesses bij elkaar. Je hebt al een goede basis in het Deens (B1) en je wilt graag je woordenschat uitbreiden en makkelijker Deens kunnen spreken en verstaan. Bovendien kijk je graag naar series als Borgen of Arvingerne en kun je deze nu al redelijk volgen. Samen met de andere deelnemers ga je enkele (delen van) afleveringen inhoudelijk bespreken, waarbij de Deense samenleving en cultuur ook onderwerp van gesprek zullen zijn. Ondertussen leer je uitdrukkingen en woorden die je voor deze gesprekken nodig hebt en die je in de series voorbij hoort komen. Hiervoor gebruiken we het lesboek ‘Lær dansk med tv-serier´.

Waar nodig wordt er ook stilgestaan bij de grammaticale regels van het Deens. Ook zullen we regelmatig een link naar de actualiteit leggen en met ander materiaal zoals krantenartikelen e.d. werken. Het belangrijkste doel is om veel Deens te spreken in de les.

Dinsdag 25 januari 2022
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 185,00
Mw. H.W.J. (Helene) Oude Brunink-Meijer
Boek: Lær dansk med tv-serier Knud Øllgaard & Leila Al-Zagheer Solgaard (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: Stedelijk Gymnasium (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
H.W.J. (Helene) Oude Brunink-Meijer
H.W.J. (Helene) Oude Brunink-Meijer
H. W. J. (Helena) Oude Brunink-Meijer Naast de lessen NT2 geef ik graag lessen Deens. Sinds mijn jeugd ben ik al dol op Denemarken. Ik ging er jarenlang op vakantie en op mijn achttiende ben ik naar Denemarken vertrokken om Deens te leren op een school in de buurt van Århus. Toen ik daarmee klaar was, wilde ik nog niet naar huis en ben ik als ung pige i huset (au-pair) op een boerderij in Nordjylland gaan werken. Na terugkeer in Nederland heb ik Scandinavische talen gestudeerd in Groningen met als hoofdtaal Deens, waarbij ik nog een jaar in Odense heb gewoond. Vanaf die tijd deel ik mijn kennis van Denemarken en de Deense taal graag met cursisten in individuele en groepstrainingen: van Deense kerst tot Deens gebak, van Deens design tot Deense å-er, alles komt voorbij.