Cursuscode: 23VT207

Deens Conversatie [B1] kleine groep

Cursuscode: 23VT207

Vil du gerne blive bedre til at tale dansk? Kan du godt lide at hygge dig med de danske tv-serier eller læse danske tekster og nyhedsartikler? Vil du gerne snakke med andre om dem - på dansk?
In deze cursus brengen we deze interesses bij elkaar. Je hebt al een goede basis in het Deens (bijna B1) en je wilt graag je woordenschat uitbreiden en makkelijker Deens kunnen spreken en verstaan. Het lijkt het je leuk om te praten over Deense actualiteiten, tv-series, films, tradities en (korte) verhalen.  Samen met de andere deelnemers ga je over deze onderwerpen in gesprek, Ondertussen leer je uitdrukkingen en woorden die je voor deze gesprekken nodig hebt.

Waar nodig wordt er ook stilgestaan bij de grammaticale regels van het Deens. Het belangrijkste doel is om veel Deens te spreken in de les.
Lesmateriaal: nog nader te bepalen.

Woensdag 25 januari 2023
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. H.W.J. (Helene) Oude Brunink-Meijer
Locatie: Stedelijk Gymnasium (klik hier voor de adresgegevens)
H.W.J. (Helene) Oude Brunink-Meijer
H. W. J. (Helena) Oude Brunink-Meijer Naast de lessen NT2 geef ik graag lessen Deens. Sinds mijn jeugd ben ik al dol op Denemarken. Ik ging er jarenlang op vakantie en op mijn achttiende ben ik naar Denemarken vertrokken om Deens te leren op een school in de buurt van Århus. Toen ik daarmee klaar was, wilde ik nog niet naar huis en ben ik als ung pige i huset (au-pair) op een boerderij in Nordjylland gaan werken. Na terugkeer in Nederland heb ik Scandinavische talen gestudeerd in Groningen met als hoofdtaal Deens, waarbij ik nog een jaar in Odense heb gewoond. Vanaf die tijd deel ik mijn kennis van Denemarken en de Deense taal graag met cursisten in individuele en groepstrainingen: van Deense kerst tot Deens gebak, van Deens design tot Deense å-er, alles komt voorbij.