Cursuscode: NT203

Deens niveau 3, [A1 - ½ A2]

Cursuscode: NT203

Deze cursus is een vervolg op Deens niveau [½ A1 - A1] en er wordt naar de helft van het niveau A2 van het Europees referentiekader toegewerkt. De mondelinge vaardigheden staan opnieuw centraal. Je leert o.a. spreken over je familie, je woonsituatie, je leert kleding en meubels beschrijven en je kunt alternatieve activiteiten voorstellen afhankelijk van bijvoorbeeld het weer.  Je woordenschat wordt systematisch uitgebreid. Ook leer je de basisregels van de grammatica toe te passen in deze gesprekken. Thuis oefen je met de grammatica en luister je (nogmaals) naar Deense luisterteksten. In de les spreek je vooral veel Deens. En natuurlijk staan we ook regelmatig stil bij typische Deense gebruiken of een Deense actualiteit.

Woensdag 15 september 2021
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. H.W.J. (Helene) Oude Brunink-Meijer
Boek: Vi snakkes ved! Aktuell A2 (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Stedelijk Gymnasium (klik hier voor de adresgegevens)
H.W.J. (Helene) Oude Brunink-Meijer
H. W. J. (Helena) Oude Brunink-Meijer Naast de lessen NT2 geef ik graag lessen Deens. Sinds mijn jeugd ben ik al dol op Denemarken. Ik ging er jarenlang op vakantie en op mijn achttiende ben ik naar Denemarken vertrokken om Deens te leren op een school in de buurt van Århus. Toen ik daarmee klaar was, wilde ik nog niet naar huis en ben ik als ung pige i huset (au-pair) op een boerderij in Nordjylland gaan werken. Na terugkeer in Nederland heb ik Scandinavische talen gestudeerd in Groningen met als hoofdtaal Deens, waarbij ik nog een jaar in Odense heb gewoond. Vanaf die tijd deel ik mijn kennis van Denemarken en de Deense taal graag met cursisten in individuele en groepstrainingen: van Deense kerst tot Deens gebak, van Deens design tot Deense å-er, alles komt voorbij.