Cursuscode: VT205

Deens niveau 6 [⅓B1 - ⅔B1]

Cursuscode: VT205

Heb je een redelijke basis in het Deens [ A2+ ], maar wil je je woordenschat graag uitbreiden, nieuwe uitdrukkingen leren en je Deens grammaticaal verbeteren, dan is deze cursus een goede voortzetting. We werken met het boek Så kan du lære det (hoofdstuk 4 t/m 6) en de thema’s van deze module zijn Arbejde, Krop og Motion en Der hvor jeg bor. Je gaat bijvoorbeeld in gesprek over je eigen studie of werk of vergelijkt de woonsituaties in Nederland met die in Denemarken. Ook de actualiteit wordt regelmatig besproken in de lessen, Hiervoor lees je een artikel in de krant over één van de thema´s of je kijkt een tv-programma. Aan het einde van deze module is het niveau 1/3B1.

Woensdag 26 januari 2022
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 240,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. H.W.J. (Helene) Oude Brunink-Meijer
Boeken: Så Kan Du Lære Det Grundbog + Audios online, Så Kan Du Lære Det Øvebog + Audios (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Stedelijk Gymnasium (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
H.W.J. (Helene) Oude Brunink-Meijer
H. W. J. (Helena) Oude Brunink-Meijer Naast de lessen NT2 geef ik graag lessen Deens. Sinds mijn jeugd ben ik al dol op Denemarken. Ik ging er jarenlang op vakantie en op mijn achttiende ben ik naar Denemarken vertrokken om Deens te leren op een school in de buurt van Århus. Toen ik daarmee klaar was, wilde ik nog niet naar huis en ben ik als ung pige i huset (au-pair) op een boerderij in Nordjylland gaan werken. Na terugkeer in Nederland heb ik Scandinavische talen gestudeerd in Groningen met als hoofdtaal Deens, waarbij ik nog een jaar in Odense heb gewoond. Vanaf die tijd deel ik mijn kennis van Denemarken en de Deense taal graag met cursisten in individuele en groepstrainingen: van Deense kerst tot Deens gebak, van Deens design tot Deense å-er, alles komt voorbij.