Cursuscode: T515

Zomercursus Deens 1 [naar A2]

Cursuscode: T515

In drie bijeenkomsten oefen je intensief met de taalvaardigheden die je tot nu hebt opgedaan. Luisteren (nieuwe luisteroefeningen) en spreken staan centraal. Samen met je medecursisten maak je afspraken over een menu en bespreek je de boodschappenlijst. Je oefent nog eens extra met het sneller zeggen van de getallen, of je bedenkt een programma voor een dagje Kopenhagen of Aarhus en vraagt informatie. Kortom, je brengt het geleerde Deens in de praktijk vóór je volgende bezoek aan Denemarken.

Deze korte cursus is geschikt voor cursisten die de voorjaarscursus Deens hebben gevolgd of op weg zijn naar A1.

Maandag 13 mei 2019
3 lessen van 1,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. H.W.J. (Helene) Oude Brunink-Meijer
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
H.W.J. (Helene) Oude Brunink-Meijer
H. W. J. (Helena) Oude Brunink-Meijer Sinds mijn jeugd ben ik al dol op Denemarken. Ik ging er jarenlang op vakantie en op mijn achttiende ben ik naar Denemarken vertrokken om Deens te leren op een school in de buurt van Århus. Toen ik daarmee klaar was, wilde ik nog niet naar huis en ben ik als ung pige i huset (au-pair) op een boerderij in Nordjylland gaan werken. Na terugkeer in Nederland heb ik Scandinavische talen gestudeerd in Groningen met als hoofdtaal Deens, waarbij ik nog een jaar in Odense heb gewoond. Vanaf die tijd deel ik mijn kennis van Denemarken en de Deense taal graag met cursisten in individuele en groepstrainingen: van Deense kerst tot Deens gebak, van Deens design tot Deense å-er, alles komt voorbij.