Cursuscode: VT519

Cursus Duits niveau, [1/2 A2 - A2]

Cursuscode: VT519

De cursus werkt toe naar niveau A2 van het Europees referentiekader.

Je hebt 1,5 jaar Duits bij de Volksuniversiteit Utrecht gevolgd, of hebt eerder al voldoende Duist geleerd om de lessen op dit niveau te kunnen volgen. Je wilt je kennis van de Duitse taal verbeteren en leren hoe je in elk geval op een steeds hoger niveau kunt communiceren met Duitssprekenden.

Het accent ligt in dit jaar op zowel de schriftelijke als mondelinge vaardigheden. Je herhaalt enkele belangrijke grammaticale thema's uit de eerste 1,5 jaar en je oefent de  nieuwe grammatica afwisselend in mondelinge en schriftelijke opdrachten. Om te spreken heb je behalve grammaticale kennis vanzelfsprekend ook voldoende woordenschat nodig. In Themen Aktuell besteedt men veel aandacht aan al deze aspecten op dit niveau. In elk hoofdstuk staat één thema centraal; door middel van lees- en luisterteksten en door verschillende oefeningen worden veel aspecten van het thema belicht en uitgediept.

De lessen worden ondersteund door het Digitale Leerplatform (DLP). Je kunt thuis inloggen en nakijken, wat voor oefeningen we op de les hebben behandeld. Verder vind je links om extra grammatica te oefenen.

Dinsdag 22 januari 2019
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. M. (Mónika) Soós
Boek: Themen Aktuell 2 Kursbuch und Arbeitsbuch Lektion 6-10 (klik hier voor meer informatie)