Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 22NT223

Duits niveau, [1/2 A2 - A2]

Duits niveau, [1/2 A2 - A2]
Cursuscode: 22NT223

De cursus werkt toe naar niveau A2 van het Europees referentiekader.
Je hebt al 1,5- 2 jaar Duits bij de Volksuniversiteit Utrecht achter de rug, of hebt eerder al voldoende Duist geleerd om de lessen op dit niveau te kunnen volgen. Je wilt je kennis van de Duitse taal verbeteren en leren hoe je op een steeds hoger niveau kunt communiceren met Duitssprekenden.

Deze cursus legt het accent op de vaardigheden spreken en luisteren. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan schrijven en lezen.
Je herhaalt enkele belangrijke grammaticale thema's uit de afgelopen jaren en je oefent de nieuw behandelde grammatica afwisselend in mondelinge en schriftelijke opdrachten. Om te kunnen spreken heb je behalve grammaticale kennis vanzelfsprekend ook voldoende woordenschat nodig.
In heb boek Schritte wordt veel aandacht besteed aan al deze aspecten op dit niveau. In elk hoofdstuk staat één thema centraal; door middel van lees- en luisterteksten en door verschillende oefeningen worden veel aspecten van het thema belicht en uitgediept.
We behandelen hoofdstukken 4-7.
Materiaal: Schritte International Neu 3, Kursbuch und Arbeitsbuch A2.1; ISBN: 9783193010841

De lessen worden ondersteund door het Digitale Leerplatform (DLP). Je kunt thuis inloggen en nakijken, wat voor oefeningen we op de les hebben behandeld. Verder vind je links om extra grammatica te oefenen.

Woensdag 21 september 2022
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 195,00
Mw. M. (Mónika) Soos
Boek: Schritte International Neu 3 (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M. (Mónika) Soos
M. (Mónika) Soos