Cursuscode: T555

Cursus Engels Conversatie Interm. 50 Plus [B1 naar B2]

Cursus Engels Conversatie  Interm. 50 Plus [B1 naar B2]
Cursuscode: T555

-  Hebt u misschien familie in Engeland, of komt u er regelmatig? -  Wilt u gewoon deze wereldtaal beter beheersen? -  Wilt u graag mentaal fit blijven?Deze cursus is speciaal gericht op de leerbehoeften van de 50+ generatie! Geen ingewikkelde toestanden: we proberen in de les zoveel mogelijk Engels te spreken (desnoods met vallen en opstaan!), oefenen intensief met luisteren en behandelen uitsluitend relevante grammatica. Wat woordenschat betreft wordt vooral gefocust op essentieel, alledaags Engels. Door middel van de leesteksten van het boek leert u veel over het moderne leven en de cultuur in Engeland. Ook maken we gebruik van interessante websites van b.v. de BBC. Dit alles in een ontspannen sfeer en een gemoedelijk tempo!Als u 4 tot 5 jaar Engels gehad hebt kunt u aanschuiven bij deze cursus. Perhaps you've got relatives in the UK or you go there regularly? Maybe you'd like to master this widely-spoken language? Would you like to keep mentally-fit? This course is especially tailored for those over 50! In class we try to speak English only (trial and error!), we practise listening-skills and learn relevant grammar. Vocabulary-wise we focus on essential, every-day English. The book gives you a lot of information about modern life and culture in the UK. We also make use of interesting websites such as the BBC. All this in a relaxed atmosphere and at a moderate pace!

Cursus Engels voor gevorderden

Je bent al redelijk gevorderd met Engels, maar je wilt het Engels nu snel nog beter leren beheersen. Dat leer je in deze cursus door zo veel mogelijk op een praktische manier met de taal bezig te zijn. Een taalcursus Engels dus waarin je het Engels snel beter leert spreken en verstaan door veel te oefenen.

De cursus wordt ondersteund door 'blended learning'. Je kunt thuis inloggen en gebruik maken van allerhande lesstof, interessante filmpjes over de Engelse Cultuur, tot zelfevaluatie toetsen toe.

Dinsdag 24 september 2019
24 lessen van 2 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 415,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. E.T. (Elsbeth) Niessen
Boeken: English vocabulary in use pre-intermediate and intermediate, NU Engels 3/4 deel B (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
E.T. (Elsbeth) Niessen
Dat ik het onderwijs in wilde stond al lang vast, mensen iets aanleren vind ik ontzettend leuk en het geeft ook veel voldoening. Uiteraard heb ik stage gelopen in het middelbaar onderwijs, dat was een fijne maar ook zeer vermoeiende periode: Middelbare scholieren moeten Engels leren en vaak willen ze niet???Beter is het een gemotiveerd publiek te hebben en dan kom je bijv. bij de Volksuniversiteit. Mensen die hier naar toe komen hebben daar zelf voor gekozen, ze zijn enthousiast en echt geïnteresseerd in de taal en het land. What more do you want? Sinds 1988 geef ik bij verschillende buurthuizen Engelse les aan specifieke 55+ groepen. Tempo en lesmateriaal heb ik in de loop van de cursussen aangepast om tot een voor deze doelgroep gericht lespakket te komen. Ik zie mijn cursisten vriendelijk lachend de klas in komen en, in een les weer wat wijzer geworden, in dezelfde stemming weer vertrekken. Vaak continueren ze jarenlang een cursus: ze leren veel, de sfeer is relaxed, de groep is leuk en: Er valt nog veel meer te leren. Mij bevalt dit prima???