Cursuscode: VT576

Cursus Engels Instap Conv. Language & Culture [B2-C1]

Cursuscode: VT576

In deze 'instap cursus' die in september is gestart en loopt tot eind april, komen allerlei wetenswaardigheden over Groot-Brittannië aan bod. Dit is een conversatiecursus voor gevorderden met de focus op Groot-Brittannië.  Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn: actualiteit, gewoontes, cultuur en de kenmerken van de verschillende landstreken. Verder leert u het taalgebruik dat u nodig hebt in de meest voorkomende situaties tijdens een verblijf in Groot-Brittannië. Er is uiteraard ook ruimte voor uw eigen inbreng! Er wordt van u een redelijk tot goede spreek- en luistervaardigheid verwacht.

Maximaal 15 deelnemers.

In this course we discuss anything under the sun concerning the UK. This is a conversation course for advanced students, the focus is on the UK. Topics for discussion are : topicalities, customs, culture and features of various regions. Furthermore you are going to learn practical language needed for a stay in the UK.  Of course you are more than welcome to surprise us with your own input! Reasonable to good speaking- and listening skills are required for this course.

15 students max.

Cursus Engels voor gevorderden

Je Engels is al op een goed niveau en je wilt het Engels nog beter leren beheersen, of weer eens opfrissen. Maar het gaat je niet meer alleen om taal; Je wilt ook meer weten van de Cultuur om je op die manier nog beter in te kunnen leven in de Engelse taal. Dat leer je in deze cursus door zo veel mogelijk op een praktische manier met de taal bezig te zijn. Een taalcursus Engels dus waarin je vlot voor de vuist weg leert spreken en lezen door veel te oefenen en veel meer vertrouwd raakt met de Engelse cultuur.

De cursus wordt ondersteund door 'blended learning'. Je kunt thuis inloggen en gebruik maken van allerhande lesstof, interessante filmpjes over de Engelse Cultuur, tot zelfevaluatie toetsen toe.

Woensdag 16 januari 2019
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 9:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. E.T. (Elsbeth) Niessen
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
E.T. (Elsbeth) Niessen
Dat ik het onderwijs in wilde stond al lang vast, mensen iets aanleren vind ik ontzettend leuk en het geeft ook veel voldoening. Uiteraard heb ik stage gelopen in het middelbaar onderwijs, dat was een fijne maar ook zeer vermoeiende periode: Middelbare scholieren moeten Engels leren en vaak willen ze niet???Beter is het een gemotiveerd publiek te hebben en dan kom je bijv. bij de Volksuniversiteit. Mensen die hier naar toe komen hebben daar zelf voor gekozen, ze zijn enthousiast en echt geïnteresseerd in de taal en het land. What more do you want? Sinds 1988 geef ik bij verschillende buurthuizen Engelse les aan specifieke 55+ groepen. Tempo en lesmateriaal heb ik in de loop van de cursussen aangepast om tot een voor deze doelgroep gericht lespakket te komen. Ik zie mijn cursisten vriendelijk lachend de klas in komen en, in een les weer wat wijzer geworden, in dezelfde stemming weer vertrekken. Vaak continueren ze jarenlang een cursus: ze leren veel, de sfeer is relaxed, de groep is leuk en: Er valt nog veel meer te leren. Mij bevalt dit prima???