Cursuscode: VT567

Cursus Engels Instap Conv. Upper Interm. [B2 - C1]

Cursuscode: VT567

Voor deze 'instap cursus' die van september tot eind april loopt,  wordt een redelijke kennis van de Engelse taal verondersteld. U durft Engels te spreken en u beheerst de basisprincipes van de grammatica. Nu wilt u vooral wat vlotter en effectiever leren spreken. De nadruk ligt op het zelf spreken, soms in groepjes of tweetallen, soms met de hele groep. Luistervaardigheid wordt o.a. geoefend met behulp van cd's. Regelmatig wordt een aspect van de grammatica belicht. Verder leert u het taalgebruik dat u nodig hebt in de meest voorkomende situaties tijdens uw verblijf in Groot Brittannië. N.b. in de avondgroepen ligt het tempo wat hoger! Toelating uitsluitend na overleg met de docente.Huiswerk: ca. 2 uur per week.

Maximaal 15 deelnemers.

You are expected to have a reasonably good level of English. You have no difficulty understanding English, you know the basic grammar rules and are not afraid of speaking English. However; you need more fluency... We focus on practical, everyday English, you learn simply by doing it! Please consult the teacher first!

Cursus Engels voor gevorderden

Je Engels is al op een goed niveau, maar je wilt het Engels echt goed leren, of weer eens opfrissen. Engels leer je in deze cursus door zo veel mogelijk op een praktische manier met de taal bezig te zijn. Een taalcursus Engels dus waarin je vlot voor de vuist weg leert spreken en lezen door veel te oefenen.

De cursus wordt ondersteund door 'blended learning'. Je kunt thuis inloggen en gebruik maken van allerhande lesstof, interessante filmpjes, tot zelfevaluatie toetsen toe.

Dinsdag 15 januari 2019
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 10:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. E.T. (Elsbeth) Niessen
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
E.T. (Elsbeth) Niessen
Dat ik het onderwijs in wilde stond al lang vast, mensen iets aanleren vind ik ontzettend leuk en het geeft ook veel voldoening. Uiteraard heb ik stage gelopen in het middelbaar onderwijs, dat was een fijne maar ook zeer vermoeiende periode: Middelbare scholieren moeten Engels leren en vaak willen ze niet???Beter is het een gemotiveerd publiek te hebben en dan kom je bijv. bij de Volksuniversiteit. Mensen die hier naar toe komen hebben daar zelf voor gekozen, ze zijn enthousiast en echt geïnteresseerd in de taal en het land. What more do you want? Sinds 1988 geef ik bij verschillende buurthuizen Engelse les aan specifieke 55+ groepen. Tempo en lesmateriaal heb ik in de loop van de cursussen aangepast om tot een voor deze doelgroep gericht lespakket te komen. Ik zie mijn cursisten vriendelijk lachend de klas in komen en, in een les weer wat wijzer geworden, in dezelfde stemming weer vertrekken. Vaak continueren ze jarenlang een cursus: ze leren veel, de sfeer is relaxed, de groep is leuk en: Er valt nog veel meer te leren. Mij bevalt dit prima???