Cursuscode: VT634

Cursus Frans Instap Conv. Lire et Parler, [B2]

Cursuscode: VT634

Ce cours vous permet d'entretenir et d'élargir vos connaissances du français et s'adresse à ceux qui parlent le français avec une certaine facilité. On parlera de sujets actuels, généraux, de la vie de tous les jours à partir des textes actuels ou littéraires. Ces textes peuvent être écrits (journaux, magazines, prose, poésie) ou oraux (TV5, chansons, CD's). De temps en temps on fera une révision de la grammaire de base. Pour participer à ce cours les étudiants doivent s'adresser au professeur.
Maximaal 15 deelnemers.
Materiaal: via de docent (bij de cursusprijs inbegrepen)

Cursus Frans voor (ver) gevorderden
Je Franse taal is al op een heel goed niveau, maar je wilt het Frans nog beter leren beheersen. Dat leer je in deze cursus door zo veel mogelijk op een praktische manier met de taal bezig te zijn. Een taalcursus Frans dus waarin je het Frans met meer zelfvertrouwen leert spreken en verstaan door veel te oefenen.
De lessen kunnen worden ondersteund door 'blended learning'. Je kunt thuis inloggen en gebruik maken van allerhande lesstof, interessante filmpjes over de Franse cultuur, tot zelfevaluatie toetsen toe.

Donderdag 17 januari 2019
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 9:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. H.C.M. (Rita) van den Brandt
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
H.C.M. (Rita) van den Brandt
Na mijn studie Franse Taal- en Letterkunde en de postdoctorale lerarenopleiding aan de Radbouduniversiteit te Nijmegen heb ik mij toegelegd op het geven van cursussen Frans aan volwassenen. Sinds 1993 ben ik verbonden aan de Volksuniversiteit Utrecht waar ik met veel plezier en voldoening les geef. Wat het werk aan de Volksuniversiteit voor mij zo leuk maakt is de diversiteit die er is in de cursusinhoud, de Franse taal, cultuur en literatuur, in de cursusniveaus en niet in de laatste plaats in de verschillende groepen mensen.