Cursuscode: VT463

Cursus Grieks niveau, [1/2 B1 tot B1]

Cursuscode: VT463

In deze cursus wordt niveau B1 van het Europees Referentiekader afgerond. Deze cursus is bestemd voor iedereen die met succes heeft deelgenomen aan een cursus van niveau ½ B1.

We gaan verder met de grammatica en gaan jullie nog langere gesprekken kunnen voeren en begrijpen. We behandelen onderwerpen uit het dagelijkse leven en we oefenen de luister- en spreekvaardigheid.

Wat betreft de grammatica: we behandelen onder meer passieve werkwoorden, gebiedende wijs i.c.m zwakke vorm persoonlijk voornaamwoord als lijdend of meewerkend voorwerp, verleden tijd van continuïteit, vrouwelijke zelfstandige naamwoorden op – η met meervoud op-εις.

Er worden woordenschat en uitleg van grammatica gegeven.

In deze cursus worden de hoofdstukken 7 t/m 12 behandeld.

De lessen kunnen worden ondersteund door 'blended learning'. Je kunt thuis inloggen en gebruik maken van allerhande lesstof, interessante filmpjes over de Griekse cultuur, tot zelfevaluatie toetsen toe. Deze cursus is ook geschikt voor oud-gymnasiasten.

Maandag 25 januari 2021
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. E. (Evi) Sarantinou
Boeken: Tekstboek Epikoinoniste Ellinika 2, Werkboek Epikinoniste Ellinika 2 ( deel a) (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
E. (Evi) Sarantinou
Evi heeft klassiek Grieks gestudeerd aan de Universiteit van Athene. Daarna heeft zij op een middelbare school en op een aantal privéscholen in Athene les gegeven. Sinds 2013 geeft zij Grieks op de Volksuniversiteit Hilversum en sinds 2015 in Soest en heeft daar in korte tijd cursusgroepen opgebouwd tot niveau 3.