Cursuscode: VT662

Cursus Grieks niveau, [1/2 B1 tot B1]

Cursuscode: VT662

Cursus Grieks voor licht gevorderden.
In deze cursus wordt niveau  B1 van het Europees Referentiekader afgerond. Deze cursus is bestemd voor licht gevorderden en voor iedereen die met succes heeft deelgenomen aan een cursus van niveau ½ B1. We behandelen onderwerpen uit het dagelijkse leven.
Wat betreft de grammatica: we behandelen nu nog meer tijden zoals de onvoltooid tegenwoordige verleden tijd van de continuïteit (paratatikos), voornaamwoorden enzovoort.
Er worden woordenschat en uitleg van grammatica gegeven en het accent moet komen te liggen op het belang van praten. Nu kun je vlotter met de Grieken communiceren en je verrijkt jouw kennis van woordenschat en grammatica. Een taalcursus Grieks dus waarin je jouw vaardigheid in het Grieks al snel verder ziet groeien.

Tekstboek Ellinika B   ISBN 978-960-16-2816-5

Te bestellen op: www.bol.com/ www.grieksewereld.nl/www.intertaal.nl

Het boek moet u op de eerste les wel hebben.

De lessen kunnen worden ondersteund door 'blended learning'. Je kunt thuis inloggen en gebruik maken van allerhande lesstof, interessante filmpjes over de Griekse cultuur, tot zelfevaluatie toetsen toe. Deze cursus is ook geschikt voor oud-gymnasiasten.

Dinsdag 21 januari 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. E. (Eftychia (Effi)) Koutsioumpa
Boek: Tekstboek Ellinika B (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Nieuwegein, Cals College (klik hier voor de adresgegevens)
E. (Eftychia (Effi)) Koutsioumpa
Ik zou mij graag aan u willen voorstellen. Mijn naam is Effi (Eftychia) Koutsioumpa. Ik ben in Nederland sinds December 2010. Mijn interesse voor Frans en Nieuwgrieks begon op de basisschool: ‘’L’ école des Ursulines’’in Athene, Griekenland. Daarna heb ik gestudeerd in Parijs, Frankrijk op Universiteit van Sorbonne ‘’Franse taal en letterkunde’’ en ben gediplomeerde docent van Frans. Ik ben ook gediplomeerde grafisch ontwerper en heb gewerkt bij een Griekse krant in Athene ''Ethnos''. Verder heb ik gewerkt op een middelbare privéschool en heb ook lessen aan cursisten in Griekenland gegeven (Frans en Nieuwgrieks cursussen). Bovendien heb ik ook lessen van Frans en Nieuwgrieks in Nederland sinds 2012 gegeven. Op dit moment geef ik lessen van Griekse taal op de Volksuniversiteit van Utrecht en in Nieuwegein sinds november 2017. Ik geef lessen van de Griekse en Franse taal zowel voor kinderen als voor volwassenen (ook wel voorbereiding op de Internationale Certificaat examen Nieuwgrieks en Frans) .