Cursuscode: VT653

Cursus Grieks niveau, [A0 tot 1/2 A1]

Cursuscode: VT653

Cursus Grieks voor beginners.

Deze cursus is bestemd voor beginners en er wordt niveau ½ A1 van het Europees Referentiekader afgerond.
Allereerst leren we het Griekse alfabet en we oefenen met het schrijven en het uitspreken van de letters. De basissgrammatica wordt stapsgewijs behandeld. Je bent bezig met het opbouwen van een goede zin in het Grieks en je kan een korte gesprek voeren. We behandelen onderwerpen uit het dagelijkse leven.
Wat betreft de grammatica: we behandelen onder meer lidwoorden, voornaamwoorden, werkwoorden in de tegenwoordige tijd en voorzetsels . Er worden  woordenschat en uitleg van grammatica gegeven en het accent komt  te liggen op het belang van praten.
In deze cursus worden de hoofdstukken 1 t/m 6 behandeld.

Tekstboek Epikinoniste Ellinika 1 ISBN 978-960-8464-13-1
Werkboek Epikinoniste Ellinika 1 (deel a) ISBN 978-960-8464-11-7

Te bestellen op: www.bol.com/ www.grieksewereld.nl/www.intertaal.nl

De lessen kunnen worden ondersteund door 'blended learning'. Je kunt thuis inloggen en gebruik maken van allerhande lesstof, interessante filmpjes over de Griekse cultuur, tot zelfevaluatie toetsen toe. Deze cursus is ook geschikt voor oud-gymnasiasten.

Vrijdag 24 januari 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. E. (Eftychia (Effi)) Koutsioumpa
Boeken: Tekstboek Epikinoniste Ellinika 1, Werkboek Epikinoniste Ellinika 1 (deel a) (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
E. (Eftychia (Effi)) Koutsioumpa
Ik zou mij graag aan u willen voorstellen. Mijn naam is Effi (Eftychia) Koutsioumpa. Ik ben in Nederland sinds December 2010. Mijn interesse voor Frans en Nieuwgrieks begon op de basisschool: ‘’L’ école des Ursulines’’in Athene, Griekenland. Daarna heb ik gestudeerd in Parijs, Frankrijk op Universiteit van Sorbonne ‘’Franse taal en letterkunde’’ en ben gediplomeerde docent van Frans. Ik ben ook gediplomeerde grafisch ontwerper en heb gewerkt bij een Griekse krant in Athene ''Ethnos''. Verder heb ik gewerkt op een middelbare privéschool en heb ook lessen aan cursisten in Griekenland gegeven (Frans en Nieuwgrieks cursussen). Bovendien heb ik ook lessen van Frans en Nieuwgrieks in Nederland sinds 2012 gegeven. Op dit moment geef ik lessen van Griekse taal op de Volksuniversiteit van Utrecht en in Nieuwegein sinds november 2017. Ik geef lessen van de Griekse en Franse taal zowel voor kinderen als voor volwassenen (ook wel voorbereiding op de Internationale Certificaat examen Nieuwgrieks en Frans) .