Cursuscode: VT652

Cursus Grieks niveau, [A0 tot 1/2 A1]

Cursuscode: VT652

Cursus Grieks voor beginners.

Deze cursus is bestemd voor beginners en er wordt niveau ½ A1 van het Europees Referentiekader afgerond.
Allereerst leren we het Griekse alfabet en we oefenen met het schrijven en het uitspreken van de letters. De basissgrammatica wordt stapsgewijs behandeld. Je bent bezig met het opbouwen van een goede zin in het Grieks en je kan een korte gesprek voeren. We behandelen onderwerpen uit het dagelijkse leven.
Wat betreft de grammatica: we behandelen onder meer lidwoorden, voornaamwoorden, werkwoorden in de tegenwoordige tijd en voorzetsels . Er worden  woordenschat en uitleg van grammatica gegeven en het accent komt  te liggen op het belang van praten.
In deze cursus worden de hoofdstukken 1 t/m 6 behandeld.

Tekstboek Epikinoniste Ellinika 1 ISBN 978-960-8464-13-1
Werkboek Epikinoniste Ellinika 1 (deel a) ISBN 978-960-8464-11-7

Te bestellen op: www.bol.com/ www.grieksewereld.nl/www.intertaal.nl

De lessen kunnen worden ondersteund door 'blended learning'. Je kunt thuis inloggen en gebruik maken van allerhande lesstof, interessante filmpjes over de Griekse cultuur, tot zelfevaluatie toetsen toe. Deze cursus is ook geschikt voor oud-gymnasiasten.

Donderdag 23 januari 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. E. (Evi) Sarantinou
Boeken: Tekstboek Epikinoniste Ellinika 1, Werkboek Epikinoniste Ellinika 1 (deel a) (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
E. (Evi) Sarantinou
Evi heeft klassiek Grieks gestudeerd aan de Universiteit van Athene. Daarna heeft zij op een middelbare school en op een aantal privéscholen in Athene les gegeven. Sinds 2013 geeft zij Grieks op de Volksuniversiteit Hilversum en sinds 2015 in Soest en heeft daar in korte tijd cursusgroepen opgebouwd tot niveau 3.