Cursuscode: T656

Cursus Grieks niveau, [A1 - 1/2 A2]

Cursuscode: T656

Cursus Grieks voor licht beginners.

In deze cursus wordt niveau A1  tot ½ A2 van het Europees Referentiekader afgerond. Deze cursus is bestemd voor licht beginners. In deze cursus leren we nieuwe gespreksonderwerpen uit het dagelijks leven en we oefenen met de taal door middel van dialogen in realistische omstandigheden.

Wat betreft de grammatica: we behandelen onder meer  de verleden tijd, toekomende tijd, tweede naamval enzovoort. Er wordt  woordenschat gegeven en het accent moet komen te liggen op het belang van praten. Nu kun je vlotter met de Grieken communiceren en je verrijkt jouw kennis van woordenschat en grammatica.   Deze cursus is geschikt voor oud-gymnasiasten. Een taalcursus Grieks dus waarin je jouw vaardigheid in het Grieks al snel verder ziet groeien.  Behandeld worden de hoofdstukken 11 tot met 15.

De lessen kunnen worden ondersteund door 'blended learning'. Je kunt thuis inloggen en gebruik maken van allerhande lesstof, interessante filmpjes over de Griekse cultuur, tot zelfevaluatie toetsen toe. Deze cursus is ook geschikt voor oud-gymnasiasten.

Vrijdag 27 september 2019
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. E. (Eftychia (Effi)) Koutsioumpa
Boek: Elliniká A (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
E. (Eftychia (Effi)) Koutsioumpa
Ik zou mij graag aan u willen voorstellen. Mijn naam is Effi (Eftychia) Koutsioumpa. Ik ben in Nederland sinds December 2010. Mijn interesse voor Frans en Nieuwgrieks begon op de basisschool: ‘’L’ école des Ursulines’’in Athene, Griekenland. Daarna heb ik gestudeerd in Parijs, Frankrijk op Universiteit van Sorbonne ‘’Franse taal en letterkunde’’ en ben gediplomeerde docent van Frans. Ik ben ook gediplomeerde grafisch ontwerper en heb gewerkt bij een Griekse krant in Athene ''Ethnos''. Verder heb ik gewerkt op een middelbare privéschool en heb ook lessen aan cursisten in Griekenland gegeven (Frans en Nieuwgrieks cursussen). Bovendien heb ik ook lessen van Frans en Nieuwgrieks in Nederland sinds 2012 gegeven. Op dit moment geef ik lessen van Griekse taal op de Volksuniversiteit van Utrecht en in Nieuwegein sinds november 2017. Ik geef lessen van de Griekse en Franse taal zowel voor kinderen als voor volwassenen (ook wel voorbereiding op de Internationale Certificaat examen Nieuwgrieks en Frans) .