Cursuscode: T660

Cursus Grieks niveau, [A2 - 1/2 B1]

Cursus Grieks niveau, [A2 - 1/2  B1]
Cursuscode: T660

In deze cursus wordt niveau A2 tot  halverwege niveau  B1 van het Europees Referentiekader afgerond. In deze cursus hebben we weer nieuwe gespreksonderwerpen, we oefenen met de taal door middel van dialogen in realistische omstandigheden.  Wat de grammatica betreft: we behandelen onder meer het bijvoeglijk naamwoord, het vierde naamval,  de voornaamwoorden enzovoort.  Nu wil je die taal verder leren zodat je echt veel uitgebreider en vlotter kunt communiceren met de Grieken. De cursussen Grieks zijn niet op een schoolse manier. Op de Volksuniversiteit Utrecht leer je het Grieks door op een heel praktische manier met de taal bezig te zijn. Een taalcursus Grieks dus waarin je jouw vaardigheid in het Grieks al snel verder ziet groeien. Behandeld worden de hoofdstukken 1 tot met 5. Ook worden grammaticale onderwerpen uitgelegd, wordt er woordenschat gegeven, maar het accent moet komen te liggen op het belang van praten. Omdat Grieks leren niet gemakkelijk is, is het noodzakelijk om thuis nog minstens 2 à 3 uur per week aan de cursus Grieks te besteden. Zorg dat u dit goed bijhoudt, anders zult u snel een fikse achterstand oplopen. Dit, omdat er tijdens de lessen iedere keer nieuwe stof behandeld zal worden. Wanneer u halverwege een niveau of op een hoger niveau Grieks wilt instappen, dan moet u dit eerst overleggen met de docent van de cursus Grieks om teleurstelling te voorkomen.

Te bestellen: Ellinika B - ISBN: 9789601628165 (www.grieksewereld.nl/ www.intertaal.nl)

De lessen kunnen worden ondersteund door 'blended learning'. Je kunt thuis inloggen en gebruik maken van allerhande lesstof, interessante filmpjes over de Griekse cultuur, tot zelfevaluatie toetsen toe. Deze cursus is ook geschikt voor oud-gymnasiasten.

Dinsdag 24 september 2019
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. E. (Eftychia (Effi)) Koutsioumpa
Boek: Ellinika B - Grieks 2 (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Nieuwegein, Cals College (klik hier voor de adres gegevens)
E. (Eftychia (Effi)) Koutsioumpa
Ik zou mij graag aan u willen voorstellen. Mijn naam is Effi (Eftychia) Koutsioumpa. Ik ben in Nederland sinds December 2010. Mijn interesse voor Frans en Nieuwgrieks begon op de basisschool: ‘’L’ école des Ursulines’’in Athene, Griekenland. Daarna heb ik gestudeerd in Parijs, Frankrijk op Universiteit van Sorbonne ‘’Franse taal en letterkunde’’ en ben gediplomeerde docent van Frans. Ik ben ook gediplomeerde grafisch ontwerper en heb gewerkt bij een Griekse krant in Athene ''Ethnos''. Verder heb ik gewerkt op een middelbare privéschool en heb ook lessen aan cursisten in Griekenland gegeven (Frans en Nieuwgrieks cursussen). Bovendien heb ik ook lessen van Frans en Nieuwgrieks in Nederland sinds 2012 gegeven. Op dit moment geef ik lessen van Griekse taal op de Volksuniversiteit van Utrecht en in Nieuwegein sinds november 2017. Ik geef lessen van de Griekse en Franse taal zowel voor kinderen als voor volwassenen (ook wel voorbereiding op de Internationale Certificaat examen Nieuwgrieks en Frans) .