Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 23VT455

Grieks 5, [A2 - ½B1]

Grieks 5, [A2 - ½B1]
Cursuscode: 23VT455

In deze cursus wordt niveau 1/2 B1 van het Europees Referentiekader afgerond. Deze cursus is bestemd voor iedereen die met succes heeft deelgenomen aan een cursus van niveau A2.

We gaan verder met de grammatica en gaan jullie wat langere gesprekken kunnen maken. We behandelen onderwerpen uit het dagelijkse leven en we oefenen de luister- en spreekvaardigheid.

Wat betreft de grammatica: we behandelen onder meer de tweede naamval, de gebiedende wijs (uitgebreid) , zwakke en sterke vorm persoonlijk voornaamwoord in de 2e en 4e naamval, bijwoorden. Er worden woordenschat en uitleg van grammatica gegeven.

In deze cursus worden de hoofdstukken 1 t/m 6 behandeld.

Dinsdag 24 januari 2023
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 205,00
Mw. E. (Eftychia (Effi)) Koutsioumpa
Boeken: Epikoinoniste Ellinika 2 Tekstboek, Epikinoniste Ellinika 2 ( deel a) Werkboek (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: Nieuwegein, Cals College (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
E. (Eftychia (Effi)) Koutsioumpa
E. (Eftychia (Effi)) Koutsioumpa
Ik zou mij graag aan u willen voorstellen: Ik ben geboren en getogen in Athene, in Griekenland. Grieks is mijn moedertaal en Frans ook. Mijn interesse voor Frans en Nieuwgrieks begon al op de basisschool: ‘’L’école des Ursulines’’ in Athene, Griekenland. Daarna heb ik ‘’Franse taal en letterkunde’’ gestudeerd in Parijs in Frankrijk, op de Universiteit van de Sorbonne en ben gediplomeerd docent Frans. Verder heb ik gewerkt op een middelbare privéschool en heb in Griekenland lesgegeven in zowel Frans als Nieuwgrieks aan cursisten met verschillende achtergronden, kinderen en volwassenen. Sinds 2012 geef ik in Nederland lessen Frans en Nieuwgrieks. Daarnaast geef ik sinds 2017 met veel plezier les op de Volksuniversiteiten in Utrecht, Nieuwegein en Baarn en heb ik mijn eigen onderneming. In mijn lessen komt spreekvaardigheid ruimschoots aan bod, in een ongedwongen sfeer. Plezier hebben in het leren staat voorop. Καλώς ήρθατε (kalos irthate = welkom)!