Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 23VT458

Grieks 8, [½B2 - B2]

Grieks 8, [½B2 - B2]
Cursuscode: 23VT458

In deze cursus wordt niveau B2 van het Europees Referentiekader afgerond. Deze cursus is bestemd voor iedereen die met succes heeft deelgenomen aan een cursus van niveau 1/2 B2. Jij gaat je verdiepen in de grammatica en je woordenschat uitbreiden waardoor je nog vlotter Grieks kan praten. We behandelen onderwerpen uit het dagelijkse leven en we oefenen de luister- en spreekvaardigheid.

Wat betreft de grammatica: we behandelen onder meer de toekomende tijd van continuïteit, voorwaardelijke bijzinnen,bijvoeglijke naamwoorden op –ων-ούσα-ον, / ύς-ιά-ύ, voegwoorden etc.

Er worden woordenschat en uitleg van grammatica gegeven.

In deze cursus worden de hoofdstukken 19 t/m 24 behandeld.

De lessen kunnen worden ondersteund door 'blended learning'. Je kunt thuis inloggen en gebruik maken van allerhande lesstof, interessante filmpjes over de Griekse cultuur, tot zelfevaluatie toetsen toe. Deze cursus is ook geschikt voor oud-gymnasiasten. Maximaal 15 deelnemers.

Donderdag 26 januari 2023
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 205,00
Mw. E. (Eftychia (Effi)) Koutsioumpa
Boeken: Epikoinoniste Ellinika 2 Tekstboek, Epikinoniste Ellinika 2 ( deel b) Werkboek (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
E. (Eftychia (Effi)) Koutsioumpa
E. (Eftychia (Effi)) Koutsioumpa
Ik zou mij graag aan u willen voorstellen: Ik ben geboren en getogen in Athene, in Griekenland. Grieks is mijn moedertaal en Frans ook. Mijn interesse voor Frans en Nieuwgrieks begon al op de basisschool: ‘’L’école des Ursulines’’ in Athene, Griekenland. Daarna heb ik ‘’Franse taal en letterkunde’’ gestudeerd in Parijs in Frankrijk, op de Universiteit van de Sorbonne en ben gediplomeerd docent Frans. Verder heb ik gewerkt op een middelbare privéschool en heb in Griekenland lesgegeven in zowel Frans als Nieuwgrieks aan cursisten met verschillende achtergronden, kinderen en volwassenen. Sinds 2012 geef ik in Nederland lessen Frans en Nieuwgrieks. Daarnaast geef ik sinds 2017 met veel plezier les op de Volksuniversiteiten in Utrecht, Nieuwegein en Baarn en heb ik mijn eigen onderneming. In mijn lessen komt spreekvaardigheid ruimschoots aan bod, in een ongedwongen sfeer. Plezier hebben in het leren staat voorop. Καλώς ήρθατε (kalos irthate = welkom)!